Hava Durumu

Ak Parti’de kongre heyecanı

AK Parti Gaziantep’te kongreler yeniden başlıyor. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün katılımıyla bugün düzenlenecek olan AK Parti Nizip ve AK Parti Karkamış İlçe Kongreleri ile kongreler başlayacak. AK Parti’de Şahinbey ve Şehitkamil İlçeleri dışında kalan ilçelerde kongrelerin Eylül ayında tamamlanacağı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2020 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2020 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Ak Parti’de kongre heyecanı

AK Parti Gaziantep İl Teşkilatında, Şubat ayında yapılması beklenen ilçe kongreleri yaşanan siyasi, sosyal olarak ve Covid-19 Salgını nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Aradan geçen 6 aylık süreçte kongrelerin ne zaman başlayacağı konusunda çeşitli iddialar öne sürülmüş, kongrelerle ilgili sürece Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, son noktayı koymuştu.

29 AĞUSTOS’TA KARKAMIŞ VE NİZİP KONGRELERİ YAPILACAK

Kasım ayına kadar tamamlanması beklenen Kongreler süreci ile ilgili resmi açıklama geldi. Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci, 29 Ağustos tarihinde Cumartesi Günü Nizip ve Karkamış İlçe Kongrelerinin yapılacağını duyurdu.

MEVCUT İSİMLERLE YOLA DEVAM EDİLECEK

İl Başkanı Eyup Özkçeçeci’nin yaptığı açıklamaların ardından Kongreler bugün başlıyor. İlk olarak Nizip ardından Karkamış İlçe Kongrelerinin Koronavirüs Salgınına karşı alınan tedbirler altında gerçekleşmesi bekleniyor. Nizip ve Karkamış’ta mevcut ilçe başkanları ile yola devam edileceği öğrenildi. Kongreler, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün katılımıyla gerçekleşecek.

EYLÜL AYINDA İLÇELER TAMAMLANACAK

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı’ndan edinilen bilgilere göre, bugün Nizip ve Karkamış ilçelerinde yapılacak kongrelerin ardından Şahinbey ve Şehitkamil İlçeleri dışında kalan ilçe kongrelerinin Eylül ayında tamamlanması planlanıyor. Merkez ilçeler ile ilgili durumun ise Eylül ayı sonunda netleşeceği, İlçe Kongrelerinin tamamlanmasının hemen ardından ise İl Kongresinin yapılacağı ifade edildi. Kasım ayına kadar tüm kongrelerin tamamlanması bekleniyor.  

S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.