Hava Durumu

“Adil Yargılanma için mücadele vereceğiz”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, baroların illegal ve marjinal yapıların arka bahçesi olmasının kabul edilemez olduğunu açıkladı. Bakan Gül’ün açıklamalarına Gaziantep Barosu’ndan tepki geldi. Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı, “Kimseye biat etmedik. Cumhuriyetin değerleriyle yetiştik. Bize emir ve talimat verecek doğmadı dahi. Bağımsız, eşit, adil yargılanma için mücadele verdik, vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2020 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2020 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Adil Yargılanma için mücadele vereceğiz”

Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen AK Parti Nizip İlçe Kongresi’nde açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, baroların illegal ve marjinal yapılan arka bahçesi olduğunu kaydetti. Bakan Gül, “Hiç kimse veya kurum hukukun üstünde değildir. Yargının yegane ideolojisi adalettir. Barolar da bir hukuk kurumudur. Barolar için de temel ve yegane ideolojinin adalet ve hukuk olması gerekir. Yargının sac ayaklarından birisi savunmadır. Onurlu savunma cübbesini giyen avukatlar bu yargının bir parçasıdır. Bu durumda baroların illegal ve marjinal yapıların arka bahçesi olması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

“MİLYONLARCA YURTTAŞ ADİL YARGILANMAMAKTAN ŞİKAYET EDECEK”

Bakan Gül’ün açıklamalarına tepki gecikmedi. Sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini dile getiren Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, “Adli yıl açılışıyla birlikte milyonlarca yurttaş ve on binlerce Avukat , kendi dosyalarında "Adil yargılanmamaktan" şikayet edecek her yıl olduğu üzere. Sonra bunlar baroları ideolojik davranmakla ve terörle yan yana getirmekten utanmayacak, sıkılmayacak, suçlayabilecek!”

“ADİL YARGILANMA İÇİN MÜCADELE VERECEĞİZ”

Sözlerini sürdüren Şarklı, “Sizler gibi irademizi hiçbir güce teslim etmedik. Cemaatin, tarikatların evlerinde kalıp kimsenin elini eteğini öpmedik. Kimseye biat etmedik. Cumhuriyetin değerleriyle yetiştik. Bize emir ve talimat verecek doğmadı dahi. Bağımsız, eşit, adil yargılanma için mücadele verdik, vereceğiz” ifadelerini kullandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.