Hava Durumu

“Adalete erişim kolaylaştı”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yargı Reformuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hayata geçirilen Arabuluculuk Sistemi ile birlikte uyuşmazlıkların mahkemeye gidilmeden çözüldüğünü söyleyen Bakan Gül, “Vatandaş adalet hizmetlerine daha çabuk erişiyor. Güven veren adalet yolunda reformlarımız sürecek” açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2020 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2020 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Adalete erişim kolaylaştı”

Adalete güvenin tesisi, davaların daha hızlı görülmesi için Adalet Bakanlığı tarafından Yargıda Reform başlatılmıştı. Yargı Reformuna ilişkin açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yargısal reformlar ile adalet hizmetlerine ulaşımın kolaylaştığını, arabuluculuk sistemi ile mahkemeye gidilmeden daha hızlı şekilde uyuşmazlıkların çözümlendiğini söyledi.

UZLAŞI KÜLTÜRÜ GÜÇLENİYOR

Açıklamalarda bulunan Bakan Gül, “Yargı Reformunda önem verdiğimiz alternatif çözüm yolları meyvelerini veriyor. Uyuşmazlıklar mahkemelere gidilmeden çözüme kavuşuyor.  Vatandaşlarımız adalet hizmetlerine daha çabuk erişiyor.  Zaman ve emekten tasarruf ediliyor.  Toplumsal uzlaşı kültürümüz güçleniyor.”

“30 GÜNDE ÇÖZÜME KAVUŞUYOR”

Sözlerini sürdüren Bakan Gül, “Ticari uyuşmazlıklarda 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren 121 bin dosyada taraflar el sıkıştı. Bu ihtilaflar, mahkemelerde ortalama 1000 günde karara bağlanırken arabuluculuk sayesinde 30 günde çözüme kavuşturuluyor. Güven veren adalet yolunda reformlarımız sürecek” dedi.

STAJ SÜRESİ İKİ YILA ÇIKARILDI

Adalet Bakanlığı tarafından hayata geçirilen yargısal reformlar devam ediyor. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hakim-Savcı adaylık staj döneminin iki yıla uzatıldığını söyledi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Bakan Gül, “Yargıda meslek öncesi eğitimi çok önemsiyor, bu sürecin nicelik ve niteliğini artırmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, akademi ve adliye stajından oluşan hâkim-savcı adaylık dönemini yeniden ele alarak, iki yıla çıkardık. Hayırlı olsun.”

HAKİM-SAVCI YARDIMLIĞI GÜNDEMDE

Hâkim-savcı adaylık döneminin bir yıla indirildiğini anımsatan Bakan Gül, “15 Temmuz sonrası zorunluluklar gereği kısaltma yetkisi işletilip bir yıla indirilmişti. Yargı Reformunda planladığımız gibi bu uygulamaya son vererek süreci iki yıla çıkardık. Meslek içi ihtisas eğitimlerini ise yenilikçi bir bakışla güçlendiriyoruz. Bu tasarrufumuz, hukuk fakültelerine giriş kontenjanı, hukuk mesleklerine giriş sınavı gibi başlıklardan oluşan “kaliteli hukukçu yetişmesi” hedefimizin bir parçası. Yine, aynı bağlamda "hâkim-savcı yardımcılığı" da gündemimizde yer alıyor” ifadelerini kullandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.