Hava Durumu

Yardımlarla ayakta duruyorlar

Yardıma muhtaç mahalle…

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2019 19:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2019 20:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Yardımlarla ayakta duruyorlar

Eski yerleşim yerlerinde olan Tışlaki Mahallesi sakinleri, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Belediyeler ve hayırseverlerin yardımları ile ayakta duruyor.

Gaziantep’te yoksulluk oranı giderek artarken, dar gelirli ailelerin yaşadığı kırsal mahallelerde hayat şartları her geçen gün zorlaşıyor. Eski mahallelerden olan Tışlaki Mahallesinde ikamet eden pek çok vatandaş, çeşitli kurumlardan gelen yardımlarla ayakta duruyor. Mahalle sakinlerinin durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan mahalle muhtarı Nuri Dinler, dar gelirli vatandaşların zor durumda olduklarını söyledi. Dinler, “Mahallemizde genel anlamda yoksul insanlar ikamet ediyor ve ikamet eden insanların büyük bir kısmı her geçen gün biraz daha yoksullaşıyorlar. Eskiden güzide insanların yaşadığı, Gaziantep’in eski yerlerinden bir tanesiydi. İmarlı mahallelerin oluşmaya başlaması ile birlikte insanlar buralara yöneldiler. Şimdilerde mahalleye yerleşen insanların büyük bir kısmı yoksul insanlardan oluşuyor. Öte yandan mahalle nüfusunun yarısını Suriyeli Mülteci aileler oluşturuyor.”

“150 AİLEYE GIDA YARDIMI YAPILIYOR”

Mahalle sakinlerinin yardımlarla ayakta kaldığını ifade eden Dinler, “Ramazan ayının gelmesi ile birlikte hayırsever ailelerin, belediyelerin yardımları artmaya başladı. SANKO Holding, mahallede bulunan 150 aileye gıda yardımında bulunuyor. Ayrıca diğer hayırseverlerden ve belediyelerden gelen yardımları, kalan ailelere veriyoruz.”

“KIRSAL MAHALLEDEN FARKIMIZ YOK”

Mahalleye ilişkin açıklamalarını sürdüren Dinler, “Kentin göbeğinde bir mahalle olmamıza rağmen, kırsal bir mahalleden farkımız yok. Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak sağlıklaştırma çalışması yapılmasını bekliyoruz. Önümüzdeki süreçte de bunun gerçekleşmesini bekliyoruz.  Öte yandan mahallemizde bulunan tarihi yapıların restore edilmesi gerekiyor. Tehlike arz eden ve yıkım tehlikesi ile karşı karşıya olan yerlerimiz var. Bunların ilerleyen günlerde yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.