Hava Durumu

Turizmde altın dönem…

Gaziantep’in turizm potansiyeli her geçen gün artarken 9 günlük bayram tatili hem esnafları hem de turizmcileri memnun etti. Kent genelinde oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaşırken, bölgeye akın eden turlar nedeniyle kent ekonomisine büyük katkı sağlandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2019 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2019 20:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Turizmde altın dönem…

Gaziantep’in turizm potansiyeli her geçen gün artarken 9 günlük bayram tatili hem esnafları hem de turizmcileri memnun etti. Kent genelinde oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaşırken, bölgeye akın eden turlar nedeniyle kent ekonomisine büyük katkı sağlandı.

9 günlük bayram tatili Gaziantep turizmine yaradı. Gaziantep Turist Rehberleri Odası Başkanı Murat Tekeoğlu ve Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, 9 günlük bayram tatilinde kente hiç olmadığı kadar turistin geldiğini ve otellerin bayram tatili boyunca yüzde 100 doluluk oranı ile çalıştığını ifade ettiler.

Tekeoğlu, “9 günlük bayram tatilinde bölgemizde bulunan otellerde doluluk oranın yüzde 100’e yakın bir oranda bulunuyor. Bugüne kadar Haziran ayında hiç yaşanmamış bir yoğunluk bölgemizde yaşanıyor. Rehberlerimizin tamamı çalışıyor, otellerimizde doluluk oranı yaşanıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bugüne kadar hiç yaşanmamış olan bir turizm sezonu yaşanıyor. Turizm açısından bakıldığın Gaziantep ve çevre bölgesinde Turizmin altın yılı yaşanıyor.”

150 REHBER BULUNUYOR

Bölgesel olarak çalıştıklarını belirten Tekeoğlu, “Bölge olarak, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya ve Kilis illerini kapsayan bir çalışma ağına sahibiz. En fazla turist rehberi Gaziantep’te bulunuyor. Odamız bünyesinde bulunan 150 Turist Rehberi bulunuyor. Bunların 100 tanesi faal olarak çalışıyorlar.”

GAP TURLARINA YOĞUN İLGİ

Gaziantep’te 100 civarında turizm acentesi bulunduğunu kaydeden Tekeoğlu, “Bunların arasında Kültür Turizmi yapan acente sayısı 15 tane oluyor. Türkiye’nin hemen her yerinden gelen turlar, ağırlıklı olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne geliyorlar. Sadece Gaziantep değil, GAP turu olarak adlandırılan bu tur ile Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman illeri ziyaret ediliyor.”

DENETİMLER SÜRÜYOR

Kaçak turlara ilişkin değerlendirmelerini sürdüren Tekeoğlu, “Mayıs ayında da kaçak turlarla ilgili denetimlerimizi sürdürdük. Şuanda raporlar elimize ulaşmadı. Yapılan denetimlerde, kaçak turizm acentesi ve kaçak rehberler hakkında 38 tane tutanak tutuldu. İlerleyen günlerde bu denetimlerin sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

BAYRAM DOLU DOLU GEÇTİ

Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, “Gaziantep’te 9 günlük bayram tatili oldukça verimli geçti. Ramazan bayramı tatili Gaziantep’te bulunan otellerin tamamında dolu dolu yaşandı. Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin’e düzenlenen GAP Turları, Gaziantep’te bulunan otellerin tam kapasite ile çalışmalarına neden oldu. Bayramda kentimizin hareketli olması bizleri mutlu etti.”

10 BİN YATAK KAPASİTESİ İLE HİZMET VERİYORUZ

2019 yılında Gaziantep Turizmi açısından çok güzel bir yıl olacağını söyleyen Yılmaz, “ Gaziantep’e gelen turistler, otellerimizde rahat ve kaliteli hizmetlerde faydalanabiliyorlar. Kentimizde bulunan 70 otel ve 10 bin yatak kapasitemiz ile turistlere hizmet sunuyoruz. Doluluk oranlarımız yüzde 100 oranına yaklaştı.”

SÜPER LİG MÜCADELESİ KENT EKONOMİSİNE FAYDA SAĞLAYACAK

Gazişehir Gaziantep’in Süper Lig’e çıkması ile birlikte kent turizminin canlanacağını söyleyen Yılmaz, “Gaziantepspor’un süper lig mücadelesi kentimize pek çok katkı sağlamıştı. Hem şehrin bilinirliği artmış hem de kente gelen insanlar şehir ekonomisine katkı sağlamıştı. Gaziantepspor’un Süper Lig’den düşmesi ile birlikte bu yönde bir eksiklik ortaya çıktı. Play-Off mücadelesinin ardından Süper Lig’e yükselen Gazişehir Gaziantep FK, kentimizi Süper Lig’de temsil edecek. Bu sayede kentimizde daha büyük hareketlilik olacak. Futbolseverlerin kente gelmesi ile birlikte kent turizmine bir katkı sağlanacak” diyerek sözlerini noktaladı.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.