Hava Durumu

TikTok’tan sessiz dostlarımız için #sokaktamamavar kampanyası

Yazın gelmesiyle, sokak hayvanlarının yemek ve su ihtiyaçlarını karşılamaları giderek zorlaşıyor. Dünyanın önde gelen popüler kısa video uygulaması TikTok, sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının ihtiyaçlarına dikkat çekmek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve öncü hayvan hakları dernekleri liderliğinde gerçekleşen #sokaktamamavar kampanyasına destek oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2019 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2019 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
TikTok’tan sessiz dostlarımız için #sokaktamamavar kampanyası

İBB tarafından yürütülen ve TikTok’un da destek verdiği #sokaktamamavar kampanyası; Hayvan Hakları aktivisti Prof. Dr. Orhan Kural, Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO), Bana Göz Kulak Ol ve Umutlu Patiler Dernekleri, Yedikule Hayvan Barınağı ve Türkiye Gezginler Kulübü tarafından organize ediliyor.

27 Mayıs – 5 Haziran tarihlerinde düzenlenen kampanya kapsamında; #sokaktamamavar etiketiyle yapılan her TikTok paylaşımı için, kampanyaya bir kilo mama bağışlanacak. Bağışlarla yaz boyunca sokak hayvanlarının mama ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

Kampanyaya dikkat çekmek amacıyla 29 Mayıs Çarşamba günü Levent Meydanında, müzisyen Serap Yenici’nin Zafer Doğan Orkestrası’yla birlikte sahne alacağı bir etkinlik düzenlenecek. İBB yetkilileri katılımcı dernek temsilcileri ve TikTok Türkiye ofisi ekibi ve hayvanseverlerin bir araya geleceği etkinlikte sokakta yaşayan hayvanlara su ve mama dağıtılacak.

Kampanyaya destek veren TikTok kullanıcıları arasından sunucu Ertem Şener, gazeteci ve HAÇİKO Derneği Başkanı Ömür Gedik, fotoğraf sanatçısı İbrahim Zaman, dağcı ve fotoğraf sanatçısı Nasuh Mahruki, ünlü oyuncu Tamer Karadağlı ve şarkıcı Yonca Evcimik’in de dahil olduğu jüri tarafından seçilecek en yaratıcı 3 kısa video; 16 Haziran tarihinde düzenlenecek etkinlikte ödüllendirilecekler.

Türkiye’de giderek popülerleşen TikTok, ülkenin kültür ve eğilimleriyle ilgili geniş bir yaratıcı içerik yelpazesi oluşturmayı, farkındalığı arttırmayı ve toplum üzerinde olumlu etki yaratmak için uygun bir platform olmayı hedefliyor.

TikTok Hakkında

TikTok bir mobil kısa video uygulamasıdır. TikTok, doğrudan cep telefonu üzerinden birbirinden farklı, yaratıcı ve ilginç anların dünya çapında paylaşılmasına olanak sağlar. TikTok, dünya üzerindeki herkesin videolar aracılığıyla tutkularını paylaşabilmesi ve yaratıcılığını ortaya çıkarabilmesi için fırsatlar sunar. Los Angeles, California merkez olmak üzere; Londra, Tokyo, Seul, Şanghay, Pekin, Singapur, Jakarta, Mumbai ve Moskova gibi şehirlerde ofisleri bulunmaktadır. 2018’in başlarında, TikTok dünyanın en çok indirilen uygulamalarından biri haline gelmiştir. TikTok, iOS ve Anroid üzerinden dünyanın her yerinde kullanılabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.