Hava Durumu

Tercih edilecek mi?

Rektörün maaşı hayır işlerine gidiyormuş

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2019 20:37
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2019 21:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Tercih edilecek mi?

2019-2020 eğitim döneminde öğrenci almaya hazırlanan GİBTU’nun  hazır bir görüntü vermemesi, öğrenciler tarafından ne kadar tercih edileceği sorusunu gündeme getirdi. Rektör Hatipoğlu’nun TV programları yaptığı üniversitede, hâlâ akademik kadro ile ilgili net bir açıklama yapılmadı. Hatipoğlu’nun maaşının ise hayır işlerine harcandığı açıklandı.

“Bankamatik Rektörü mü?” başlıklı haberimize ilişkin Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin (GİBTU)  sosyal medya hesabı üzerinden açıklama geldi. Yapılan açıklamada, yeni kurulan üniversite ile ilgili kamuoyuna herhangi bir bilgi paylaşımı gereksinimi hissedilmediği belirtilirken, üniversite yapılanma çalışmalarının Gaziantep Üniversitesi’nde görevli geçici personel eliyle yapıldığı ifade edildi. 15-16 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Üniversitelere Giriş sınavının ardından yapılacak tercih işlemlerinde İslami İlimler Fakültesine 100, Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümüne 60 olmak üzere 160 öğrencinin alınacağı Gaziantep İslam, Bilim Üniversitesi’nin tercih yapmayı düşünen öğrencilere tanıtılmasına gereksinim duyulmaması kafa karışıklığına neden oldu. Öte yandan yapılanması devam eden Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde görev alan personelin Gaziantep Üniversitesi’nde görevlendirilen personellerden oluşması mevcut üniversite yapılanmasının az sayıda personelle idame ettirilmeye çalışılması, ‘GİBTU, Gaziantep eğitimine ne kadar katkı sağlayacak?’ sorularını gündeme taşıdı.

REKTÖR NEREDE?

Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamalarda GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun Gaziantep’e uğrayıp uğramadığı sorusu yanıtsız kaldı. Yeni oluşum içerisinde olan ve tüm yapılanması ile 2019-2020 Akademik yılında öğrenci alarak hayata geçmesi planlanan Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun, üniversitenin bu önemli sürecinde özel bir televizyon kanalında iftar ve sahur Programlarını sürdürmesi tartışma konusu oldu.

 GİBTÜ’NÜN PERSONELİ GAÜN’DEN

Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Yeni kurulan üniversitemizin faaliyetleri ile ilgili bugüne kadar kamuoyuna herhangi bir bilgi paylaşma ihtiyacı hissedilmemiştir. Kurulum aşamasında olan üniversitemiz Gaziantep Üniversitesi’nden görevlendirilen az sayıda personel ile faaliyetlerini yürütmektedir. Mevcut olan geçici görevlendirilen personel ile üniversitemizin mevcut demirbaş ve taşınır malzemelerinin tespiti yapılmış olup eksik malzemelerin kurucu rektörlüğe gelinmeden önceki durumunun tespiti için gerekli makamlarla yazışmalar devam etmektedir.”

YÖK TARAFINDAN ONAYLANDI

“Araç-gereç ve personel sayısının azlığına rağmen 2019-2020 öğretim yılında İslami İlimler Fakültesine 100 ve Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümüne 60 adet öğrenci almak için ilgili kurumlara müracaatlarımız tamamlanmıştır. Bu yıl yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kılavuzunda yer bulmuş ve öğrenci alımı için gerekli işlemler tamamlanmıştır. Önceki madde ile ilişkili olarak gerekli olan akademik kadro ilanına büyük bir hızla çıkılmış, akademik kadro müracaatlarının değerlendirilmesi ile ilgili başvuru dosyaları jürilere gönderilmiş ve sonuç alınmıştır. Bu çalışmaların tamamı Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Genel Kurulu tarafından onaylanmıştır.” bilgileri verildi.

MİNİMUM HARCAMA İLE MAKSİMUM SONUÇ

Üniversitenin bütçesi ile ilgili olarak,  “2019-2020 öğretim yılında öğrenci alabilecek diğer fakültemiz olan Tıp Fakültesi ile ilgili bütün hazırlıklarımız bu kısa sürede tamamlanmış olmasına rağmen YÖK ile Sağlık Bakanlığı teknik çalışmalardan ötürü şu anda sürecin sonucu beklenmektedir. Üniversitemiz minimum harcama ile maksimum sonuç almaya odaklanmıştır. Öğrenci alımı planlanmamış bölümlere ihtiyaç olmadıkça akademik kadro yapılanması konusunda herhangi bir atama, nakil ve dolayısı ile masrafa müsaade edilmemektedir. Tamamının özel sektörden temin edilmesi halinde yüksek maliyeti olan üniversite web sayfası tasarımı, elektronik belge sistemi ve öğrenci işleri gibi diğer iletişim hizmetlerinden ücretsiz istifade etmek için de devlet üniversiteleri tarafından üretilen milli ve yerli yazılımların ücretsiz temini yapılmaktadır. Bu hususta da her türlü masrafa azami derecede dikkat edilmektedir.”

TASARRUF İLKE EDİNİLDİ

“Üniversitemizde hiçbir zaman gösterişe ve gereksiz bütçe harcamasına müsaade edilmeyecektir. Henüz kısıtlı sayıda bulunan personel ile en hızlı ve gerekli adımlar atılmaktadır. Sayın rektörümüz bu hususta; devletin emanet ettiği her kuruşun harcamasında olabildiğince tasarruf edilmesini üniversitemiz kendisine ilke edinmiştir.  Üniversiteler keyfi istihdam alanı değildir. Az sayıda personelin yapabileceği işi bir kaç kat sayıda personele dağıtacak şişkin kadrolar ile iş yapan müesseseler de değildir. Bu nedenle ihtiyaç duyulmayan hiçbir kadroya zamanı gelmeden atama yapılmayacaktır ve bunun da tasarruf tedbirleri açısından büyük bir örnek teşkil edeceği aşikardır. Rektörümüzün YÖK genel kurulunda önerdiği gibi gerek üniversite tanıtım dergileri gerekse diğer yazılı dokümanların basımı durumunda lüks ve israftan kaçınılmaktadır.” açıklaması yapıldı.

MESAFE KAT EDİLDİ

Üniversitenin sosyal medya hesabından ayrıca şu açıklamalar da yapıldı:

“Gerekli olan idari kadroya atamalar ile ilgili her türlü yazışma yapılmış, izinler alınmış ve güvenlik soruşturmaları yapılmıştır. Süreci tamamlananlar ise hâlihazırda göreve başlamıştır. Rektörümüzün önderliğinde yeni kurulan üniversitemizin çok kısa sürede ciddi hamlelerle bu kadar mesafe kat etmiş olması haklı olarak bizi 2019-2020 sezonunda yapacağımız büyük hamleler için motive etmiştir. Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi(GİBTÜ) günlük basit mülahazaların çok uzağında kendisine yüklenen misyonu icra etmeyi kendine görev edinmiştir. Üniversitemiz, saygıdeğer medyamıza gerekli zamanlarda ve elbette ihtiyaç duyduğunda bilgi vermeyi esas edinmektedir.”

EĞİTİM KURUMLARI İLE KOORDİNASYON SAĞLANDI

“2019-2020 eğitim döneminde yapılacak çalışmalar, sempozyum ve her türlü bilimsel ve sosyal faaliyet ile ilgili olarak ihtiyaca göre saygıdeğer medyamıza bilgilendirme yapılacaktır.  Üniversitemizin misyonu kapsamında sayın rektörümüz göreve geldiği andan itibaren ulusal ve uluslararası her kesimden din adamları, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, şehrin önde gelen kişileri ve yerel yöneticileri ile istişareler yapmış ve yapmaya devam edecektir. Üniversitemizin uluslararası misyonu kapsamında akademik işbirliklerinin kurulması çerçevesinde İslami İlimler Fakültesi tarafından birtakım görüşmeler yapılmaya başlamış olup bu bağlamda yurtdışındaki ilgili eğitim kurumları ile koordinasyon sağlanmıştır.”

AYLIK GELİR BURS VE HAYIR İŞLERİNE AKTARILDI

“Rektörümüz gerek Dicle Üniversitesi gerekse de Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ndeki öğretim üyeliği süresince hak ettiği aylık gelirini ihtiyaç sahibi öğrencilere burs ve hayır işlerine aktarmıştır. Üniversitemizde göreve başladığı ilk gün tahakkuk edecek temsil ve makam tazminatı da dahil hak edişinin tamamının öğrencilerin iaşesine aktarılmasını üniversite genel sekreterine talimatla bildirmiştir. Bu son madde, Rektörümüzün özel kalmasını çok arz ettiği bir husus olmakla beraber ihtiyaca binaen açıklanmıştır”

S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.