Hava Durumu

O imam açığa alındı

Bayram namazında nefret saçmıştı

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2019 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2019 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
O imam açığa alındı

Gaziantep Valiliği, merkez Şahinbey ilçesindeki bir camide bayram namazında yapılan vaazla ilgili soruşturma başlattı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Şahinbey ilçesi İyinacar Camisinde bayram namazında yapılan vaazla ilgili, sosyal medya ve basında yer alan haberler üzerine soruşturma başlatılmıştır." denildi.

Açıklamada, soruşturma kapsamında ilgili görevlinin açığa alındığı bildirildi.

“Keşke savaşı kaybetseydik”dedi

Şahinbey’deki İyinacar Camii’ndeki Bayram namazında, imam skandal ifadeler kullandı. Bayram namazını kılmak için camiye gelenlere konuşan imam, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucuları Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’ye hakaret etti. Görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Konuyla ilgili yeni bir açıklama yapan Gaziantep Valiliği, imamın açığa alındığını bildirdi. Valilik açıklamasında, "İlimiz Şahinbey ilçesi İyinacar Camisinde bayram namazında yapılan vaazla ilgili sosyal medya ve basında yeralan haberler üzerine idari soruşturma başlatılmış, ilgili görevli bu kapsamda açığa alınmıştır" dedi.

Kurtuluş Savaşı için “keşke o gün savaşı kaybetseydik” diyen imamın sözleri şöyle:

"Kurtuluş mücadelesinde bizi kandırdılar. '1.İnönü'de şöyle zafer kazandılar, 2.İnönü'de şöyle zafer kazandılar, Sakarya'da şöyle zafer kazandılar. Şöyle kahramanlık yapılmış, böyle kahramanlık yapılmış. Yunanlıları denize döktüler...' Nerede döktüler. Hepsi yalan, keşke o gün savaşı kaybetseydik, belki Osmanlı'yı daha sonra yeniden kurabilirdik "

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.