Hava Durumu

Neden görmezden geliniyor?

Suriyelilerin Kot Taşlama Atölyesi zehir saçıyor

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2019 20:33
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2019 21:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Neden görmezden geliniyor?

KÜSGET Sanayi Sitesi C Blok, 60024 nolu cadde üzerinde bulunan Suriyeli Mültecilere ait kot taşlama ve boyama işletmesi bölgede faaliyet gösteren vatandaşların tepkisini çekiyor.  Ruhsatsız olduğu ileri sürülen kot taşlama boyama atölyesinden yayılan yoğun duman vatandaşların sağlığını tehlikeye atıyor. Kot taşlama ve boyama işleminde kullanılan kimyasallardan etkilenen vatandaşlar duruma tepki gösterirken, işletmeye dair yapılan şikayetlerin sonuçsuz kaldığını ifade ettiler.

KÜSGET Sanayi Sitesi, C Blok, 60024 nolu cadde üzerinde bulunan Suriyeli Mültecilere ait ve ruhsatsız olduğu ileri sürülen kot taşlama ve boyama atölyesinden yayılan duman site sakinlerinin kabusu oldu. Kimyasal boya ve sodyum metabisülfit kullanıldığı işlemler sırasında hava karışan duman bölgede bulunan esnafların nefes almakta güçlük çekmesine neden oluyor. Rüzgar yoluyla bölgede bulunan dükkanlara giren duman nedeniyle solunum güçlüğü çeken esnaflar durumdan şikayetçi olurken, ruhsatsız olduğu ileri sürülen işletmenin kapatılması için imza kampanyası başlattılar.

NEFES ALAMAYACAK HALE GELİYORUZ

Gazetemize açıklamalarda bulunan çevre esnafı, yetkililerin duyarsızlığından şikayetçi olduklarını ifade ettiler. Esnaf, “Son birkaç yıldan bu yana faaliyet gösteren Suriyeli Mültecilere ait ve ruhsatsız olan bu atölyeden yükselen duman nedeniyle sıkıntılar yaşıyoruz. Filtrenin bulunmadığı atölyeden yükselen duman rüzgarın etkisi ile iş yerlerine doluyor. Yayılan duman nedeniyle iş yerlerimizde neredeyse nefes alamayacak duruma geliyoruz.” dediler.

İŞ YERLERİNDE SU BASKINI YAŞANDI

Sıkıntılarını dile getiren esnaf, “Geçtiğimiz hafta kot taşlama ve boyama atölyesinde kullanılan boyalı su nedeniyle kanalizasyon sistemimiz tıkandı. Patladığı tahmin edilen kanalizasyondan sızan sular nedeniyle pek iş yerinde su baskını yaşandı. Baskın yaşanan işyerlerine sızan suların mavi renkte olduğunu fark ettiğimiz zaman kanalizasyon şebekesinin neden patladığını anlamış olduk. Yollara ve iş yerlerine mavi renkte sular yayıldı. Bu işletmenin buradan kaldırılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştular.

BAŞVURULAR SONUÇSUZ KALDI

Yetkilileri duyarlı olmaya davet eden Küsget esnafı, “Kot taşlama ve boyama atölyesinden bölgeye çok kötü bir kötü ve duman yayılıyor. İş yerlerimizde neredeyse duramayacak hale geliyoruz. Tabelası dahi bulunmayan bu işletme ile ilgili KÜSGET Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve CİMER’e başvuruda bulunduk. Yetkililerin bu konuya duyarsız kalmaması gerekiyor. Esnaflar olarak, ruhsatsız şekilde çalışan, tabelası dahi bulunmayan, çevreye kötü koku ve insanların nefes almasını güçleştiren bir duman yayan bu işletmenin kapatılmasını istiyoruz” şeklinde konuştular.

ESNAF İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

İşyerinin kapatılması konusunda yaptıkları başvuruların sonuçsuz kaldığını ifade eden Küsget esnafı, imza kampanyası başlattı. KÜSGET Sanayi Sitesi Başkanlığına sunulmak üzere başlatılan kampanyada, esnafın imzası alınıyor. Kampanyanın tamamlanmasının ardından işletmenin kapatılması için toplanan imzalar KÜSGET Sanayi Sitesi Başkanlığına sunulacak.

A.DUMAN

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.