Hava Durumu

Marka Cadde, AVM’lere yenildi…

Projeler de çare olamadı…

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2019 20:57
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2019 21:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Marka Cadde,  AVM’lere yenildi…

Gaziantep en işlek noktalarından biri olan ve Marka Cadde olarak anılan Gazi Muhtar Paşa Bulvarı üzerinde bulunan esnaflar, bir bir kepenk kapatıyor. Cadde genelinde ‘kapatıyoruz’ yazılı tabelaların yanı sıra kiralık dükkan ilanlarını görmek mümkün oluyor. Marka Caddede bulunan esnaflar, kent merkezinde bulunan AVM’lerın yaygınlaşması ile birlikte rekabet güçlerinin azaldığını ve iş yapamaz hale geldiklerini kaydettiler.

Gaziantep’in Marka Caddesi olarak anılan Gazi Muhtar Paşa Bulvarı üzerinde bulunan esnaflar, artan kiralar, pahalılık, kent merkezinde bulunan AVM’lerin sayısının artması ile birlikte zor günler yaşamaya başladı. Marka Cadde üzerinde bulunan dükkanlar birer birer kapanırken, artan kira bedelleri nedeniyle çok sayıda esnaf ise başka alanlara taşındılar. Artan pahalılık nedeniyle kentte yaşam koşulları daha da ağırlaştığını belirten esnaflar, Marka Caddenin yalnızca isminin kaldığını belirttiler.

PROJE HAZIRLANMIŞTI

2012 yılında Gazi Muhtar Paşa Bulvarı’nın adında yakışır bir hale getirilmesi için Marka Cadde de sokak sağlıklılaştırma çalışması başlatılması konusunda karar alınmıştı. Kararın ardından yapılan çalışmalar sürerken, Marka Cadde de pek çok etkinliklerin bir arada yapılabileceği bir alan olarak vatandaşlara hizmet vereceği ifade edilmişti. 2014 yılında tamamlanan çalışmaların ardından Marka Cadde de istenilen hareketlilik sağlanamamıştı. Her geçen yıl artış gösteren AVM’ler nedeniyle insanların bölgeye gelişlerinde azalma meydana gelmişti.

“VATANDAŞ AVM’LERİ TERCİH EDİYOR”

Gazetemize açıklamalarda bulunan bölge esnafları, rekabet güçlerinin her geçen gün biraz daha azaldığını belirttiler. Esnaflar, “Marka Cadde, bir zamanlar kentin en işlek noktalarından bir tanesi idi. Geçen zaman içerisinde Gaziantep’e açılan alışveriş merkezleri insanların ilgisini çekmeye başladı. Zamanla bir olan alışveriş merkezi sayısı giderek arttı. Artış karşısında rekabet gücümüzü koruyamaz hale geldik. Bugün Gaziantep’te beş tane büyük alışveriş merkezi bulunuyor. İnsanların buralarda istedikleri ürünü bir arada bulabildikleri için AVM’lere akın ediyorlar. Vatandaşların bu tercih bizleri olumsuz etkiledi.”

“REKABET EDEMİYORUZ”

Marka Cadde üzerinde bulunan esnafların bir bir kepenk kapattığını söyleyen esnaflar, “Artan maliyetler, kira giderleri ve işlerin azalması gibi nedenlerle çok sayıda arkadaşımız buradan taşındılar. Marka Caddeyi cazibe merkezi haline getirmek için hazırlanan projelerin başarısız olması, insanların bölgeye çekilememesi nedeniyle her geçen gün marka cadde üzerinde bulunan esnafların sayısı azalıyor. Bu durumdan şikayetçiyiz, AVM’lerle rekabet edecek durumda değiliz. O nedenle bölgede kiralık dükkan sayısı her geçen gün artıyor” ifadelerini kullandılar.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.