Hava Durumu

“Kamuoyu yanıltılmamalı”

Bir televizyon programına katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, memurların merakla beklediği 3600 Ek Gösterge konusunda açıklamalarda bulundu. Açıklamayı değerlendiren Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Kemal Kazak, kamuoyunun yanıltılmaması gerektiğini, tüm kamu çalışanlarının bu haktan faydalanamayacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2019 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2019 19:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Kamuoyu yanıltılmamalı”

Bir televizyon programına katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, memurların merakla beklediği 3600 Ek Gösterge konusunda açıklamalarda bulundu. Açıklamayı değerlendiren Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Kemal Kazak, kamuoyunun yanıltılmaması gerektiğini, tüm kamu çalışanlarının bu haktan faydalanamayacağını söyledi.

Kamuda çalışan milyonlarca memur, hükümet tarafından söz verilen 3600 Ek Gösterge konusunun gündeme alınmasını bekliyor. Bir televizyon programına katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, memurların merakla beklediği 3600 Ek Gösterge konusunda açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, “Büyük bir mali yükü de getiren bir durum. O da belki şimdi değil ama sonra gündeme alınıp değerlendirilebilecek bir konudur” açıklamasında bulundu. Konuya ilişkin gazetemize konuşan Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Kemal Kazak, “3600 Ek Gösterge bütçeye yük getirir mi?’ evet bütçeye yük getirecektir. İnsanı yaşat ki; devlet yaşasın sözünü hatırlatmak isterim. Türkiye’de çalışan kamu çalışanlarının tüm haklarını ortaya koyduğumuzda, Batı ülkelerinde çalışan kamu çalışanlarının gerisinde olduğumuzu görüyoruz. Bütçeye külfet getirir düşüncesini yanlış buluyorum. Numan beyin temel yaklaşımını yanlış buluyorum. Her hizmet bir yük getirir, burada esas alınması gereken noktada seçim öncesi verilen taahhüttür. Seçim öncesinde yapılan bu taahhüttün bütçeye yük getireceğini hesap edilmedi mi? Seçim öncesinde böyle bir vaatte bulunduysa artık bu vaadin yerine getirilmesi gerekiyor. Memurlar büyük bir beklenti içerisinde sokuldu. O nedenle yapılan açıklamayı doğru bulmuyorum.”

3600 EK GÖSTERGEDEN FAYDALANMAK İÇİN ŞARTLAR VAR

3600 Ek Göstergenin iyi bilinmesi gerektiğini söyleyen Kazak, “3600 ek göstergeden üniversite mezunu olan, birinci dereceye düşeceksiniz. 657 sayılı kanun gereği birinci dereceye düşmeden bu hakka sahip olamazsınız. Oransal olarak elimizde bir veri yok ancak eğitim iş kolunda bulunan öğretmenlerin hemen hepsinin üniversite mezunu olması nedeniyle bu haktan faydalanacaklardır. Sağlık iş koluna bakıldığın hekim dışında kalan iş kollarında birçok arkadaşımız 4 yıllık fakülte mezunu değil. Belki de yüzde 65-70’lerinde bir oran bundan istifade edemeyecekler.”

MEMURLARIN TAMAMI BU HAKTAN FAYDALANAMAYACAK

Sözlerini sürdüren Kazak, “Kamuda çalışan, belediyelerde çalışan insanların birçoğu bu haktan yararlanamazlar. 3 milyon memurun tamamı bu haktan istifade edemeyecekler. Kamuoyu yanlış yönlendirilmesin. Şartları taşıyan insanlar bu haktan istifade edebilecek. Bir kuruma gittiğiniz zaman 100 çalışan varsa, bu çalışanların yüzde 65’i 3600 ek göstergeyi hak edemeyecek.”

TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA

Türkiye Kamu-Sen olarak bu konuda çalışma yaptıklarını belirten Kazak, “Hazırlamış olduğumuz bu çalışmayı MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı eliyle meclise sunduk. Çalışma barışının bozulmaması için bir tarafa 3600 ek gösterge verilirken, diğer kamu çalışanlarının ek göstergelerinin 1200-1400’de kalmaması için çalışma yaptık. Akordeon Sistemi ile 1200 olan ek gösterge 1400 olsun, 1400 olan 1800’e yükseltilsin dedik. Numan beyin açıklamasını talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyorum. Önceden bu konuda çalışma yapılması gerekiyordu.”

HİZMET FARKI OLACAK

3600 Ek Gösterge konusunda umutlu olduğunu ifade eden Kazak, “Son sözün Cumhurbaşkanımızda olduğunu biliyorum. Bir bakanın ya da bir parti genel başkan yardımcısının açıklaması ile bu işin olmayacağını biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bunun sözünü verdi, bu sözün arkasında duracaktır. Kamu çalışanlarının 3600 ek gösterge konusundaki beklentilerine cevap vereceğini umut ediyorum. Mali yönden kendini yakalamış bir kamu çalışanının vereceği hizmet, asgari seviyede geçimini sağlayan bir çalışanın vereceği hizmet arasında fark olacaktır” diye konuştu.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.