Hava Durumu

“Doğum uzmanı sıkıntımız var”

“Acil servislerde yoğunluk azaldı”

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2019 20:11
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2019 21:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Doğum uzmanı sıkıntımız var”

İki milyonu aşkın nüfusu ile Türkiye’nin en büyük kentleri arasında yer alan Gaziantep’te acil servislerde yaşanan yoğunluklar dikkat çekiyordu. Kış aylarında acil servislere olan ihtiyacın artması nedeniyle 24 saatte acil servislere başvuran hasta sayısı bin 500’ün üzerine çıkarken, yaz aylarının gelmesi ile birlikte bu oran azaldı. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Serdar Sarıfakı, yaz aylarının gelmesi ile birlikte acil servislere olan başvuru sayısında bir azalma meydana geldiğini söyledi.

Türkiye’nin en büyük kentlerinden olan Gaziantep, iki milyonu aşkın nüfusu ve konuk ettiği 500 bin civarında mülteci ile dikkat çekiyor. Nüfus yoğunluğunun arttığı Gaziantep’te, sağlık hizmetlerine olan gereksinim her geçen gün artarken, mülteci ailelerin de sağlık hizmetlerine katılımıyla birlikte sağlık alanında pek çok sorun ile karşı karşıya kalınıyor. Özellikle acil servislerde yaşanan yoğunlukların dikkat çektiği Gaziantep’te sağlık çalışanları artan iş yükü nedeniyle kentte kalmak istemiyorlar.

YOĞUNLUKLAR AZALDI

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Serdar Sarıfakı, “Ramazan ayında acil servislere gelişlerde bir azalma oluyor. Gündüz saatlerinde acillere gelmek istemeyen vatandaşlar, akşam saatlerinde acil servislere geliyorlar. İftar sonrasında 9 ila 11 saatleri arasında bir yoğunluk yaşanıyor. Bunun dışında kalan zamanlarda yoğunluk yaşanmıyor. Aralık ve Ocak ayında acil servislerde büyük bir yığılma oldu. Şu anda iyi durumdayız, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Kış aylarında Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde bin 200 ile bin 400 arasında günlük hasta sayımız vardı, 25 Aralık Devlet Hastanesinde 900 civarı, Şehitkamil Devlet Hastanesi ve Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bin ila bin 500 arasında acil servislere başvuru oluyordu. Acil servislerimizde şu an için yoğunluklarımız azalmış durumda” diye konuştu.

“DOĞUM UZMANI SIKINTIMIZ VAR”

Hastanelerin durumlarına ilişkin bilgiler veren Sarıfakı, “Çocuk Hastanesinde doğum doktoru konusunda bir sorunumuz var. Hastanemizde 14 tane doğum doktorumuz var, bunlar yeterli olmuyor. Akşam saatlerinde Doğum Salonu ve acilde ikişerli nöbet tutuluyor. Çocuk Uzman sayısında sıkıntımız yok, her gün 10 kadar polikliniğimizde uzmanlarımız görev alıyor. Çocuk Acilinde de 2 çocuk hekimi, 2 pratisyen hekimimiz nöbet tutuyor. Şu anda sayısal anlamda bir sıkıntımız yok, acil servislere gelen hasta sayısında bir düşüş var. Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi acil servisine 600 civarında hasta başvuruda bulunuyor.  Aralık ve Ocak aylarında çocuk acil servislerine başvuran hasta sayısı 1200 civarına yaklaşmıştı. O dönemde bazı sıkıntılar yaşadık ancak şu anda aciller konusunda bir problemimiz yok. İl Genelinde bir doktor eksiliğimiz var ancak bu eksiklik özellikle Kadın Doğum Uzmanlarında oluyor.”

“DİĞER İLLERDEN TALEPLER ALIYORUZ”

Onkoloji Hastanesine değinen Sarıfakı, “Gaziantep’te Çocuk Hemotoloji Onkolojisi var. Hem Üniversite Hastanemizde hem de Çocuk Hastanemizde Çocuk Onkologumuz bulunuyor. 30 kadar çocuk Hemotoloji hastamız bulunuyor, bu hastalarımıza en iyi tedaviyi sağlamak için çalışıyoruz. 50 civarında takipli hastamız bulunuyor, diğer illerden bize talepler geliyor” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.