Hava Durumu

Altın fiyatları cep yakıyor…

Döviz kurunda meydana gelen artış tüm ürünlerde artışlara neden oldu. Türkiye genelinde geçtiğimiz yıldan bu yana etkisini gösteren dalgalanma nedeniyle altın fiyatları büyük oranda artış gösterdi. Altının gramı 251 lira olurken, çeyrek altın 402 lira oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2019 19:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2019 20:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Altın fiyatları cep yakıyor…

Döviz kurunda meydana gelen artış tüm ürünlerde artışlara neden oldu. Türkiye genelinde geçtiğimiz yıldan bu yana etkisini gösteren dalgalanma nedeniyle altın fiyatları büyük oranda artış gösterdi. Altının gramı 251 lira olurken, çeyrek altın 402 lira oldu.

Düğün sezonunun da gelmesi ile birlikte büyük artış gösteren altın fiyatları vatandaşların belini büküyor. Döviz kurundaki artıştan etkilenen altın fiyatları büyük oranda artış gösterirken, vatandaşların en çok rağbet ettikleri çeyrek altın 402 liradan işlem gördü. Gazetemize konuşan vatandaşlar, altın fiyatlarında meydana gelen artışlar nedeniyle altın almaya çekindiklerini ve fiyatların yüksek olduğunu ifade etti.

ALTIN, UZUN VADELİ YATIRIM ARACI

Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, altın fiyatları ve piyasalardaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Özdinç, “Düğün sezonu başladı ancak Ramazan ayı dolayısıyla satışlar biraz daha sakin ilerliyor. Bayram sonrasında işlerin açılacağını düşünüyorum. Önümüzdeki aylarda gurbetçi vatandaşlarımızın da gelmesi ile birlikte işlerimizin açılmasını bekliyoruz. Altın konusunda alım için uygun bir dönem söz konusu olmuyor. Altını uzun vadeli bir yatırım aracı olarak düşündüğünüz zaman karlı olacaktır. Kısa vadeli yatırımlar için uygun olmasa da altın uzun vadede her zaman kazandırıyor. Vatandaşlarımızın uzun dönemli yatırım aracı olarak altın almalarını tavsiye ediyorum.”

ALTIN FİYATLARI DÖVİZ KURU İLE DOĞRU ORANTILI OLARAK ARTIYOR

Döviz kurunda meydana gelen dalgalanmaya değinen Özdinç, “Döviz kurunda meydana gelen dalgalanma altın fiyatlarını da etkiliyor. Döviz kuru ile doğru orantılı olarak, altın fiyatları da artış gösteriyor. Döviz kurunun daha fazla yükseleceğini düşünmüyorum, altın fiyatlarının da bu seviyelerde kalacağını tahmin ediyorum. Döviz fiyatlarının bu oranda kalacağı yönünde bir kanaat var” diye konuştu.

ÇEYREK ALTIN 402 LİRA

Piyasalarda döviz kuru yükselişini sürdürürken, altın fiyatlarında da artış meydana geldi. Altının gram fiyatı 251 lira olurken, çeyrek altın 402, yarım altın 803, Cumhuriyet Altını ise bin 667 liradan işlem gördü. Altın almak isteyen vatandaşlar, artan fiyatlar karşısında ne yapacaklarını şaşırırken, fiyatların normalleşmesini beklediklerini ifade ettiler.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.