Hava Durumu

900 esnaf kapısına kilit vuracak

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısında, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetlerinin yeni bir karar alınıncaya kadar durdurulması yönünde karar çıktı. Söz konusu karar ile Gaziantep Kahveciler Odası’na bağlı 900 esnaf, kapısına kilit vurmuş olacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2020 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2020 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
900 esnaf kapısına kilit vuracak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında yapılan Kabine Toplantısında, yeni kısıtlama kararları alındı. Söz konusu kısıtlama kararları kapsamında, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri yeni bir karar alınıncaya kadar durduruldu.

ESNAFIN DURUMU İYİYE GİTMİYOR

Karara ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Gaziantep Kahveciler Odası Başkanı Mustafa İsabeşe, “Yeni karar, esnafın kötü olan durumunu daha da kötü bir hale getirdi. Esnafımız batma noktasındaydı, artık bundan kurtulabileceğimizi düşünmüyoruz. Alınan karar ile Cuma günü akşam 20.00 itibariyle kahvehaneler, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri kapanacak.”

“ESNAF, YARDIMLARDAN FAYDALANAMADI”

Esnafın durumunun ne olacağının belirsiz olduğunu kaydeden İsabeşe, “Esnafın dükkanlarının kapatmasının ardından ne olacağını bilemiyoruz. Bugüne kadar esnafımız herhangi bir yardımdan faydalanamadı, bundan sonraki süreçte de esnafa yönelik bir destek olup olmayacağını bilemiyoruz. Ne yazık ki önümüzü göremiyoruz. Sıkıntılarımızın daha da artacağını öngörüyoruz.”

“YENİ KARAR ÇIKANA KADAR KAPALI KALACAK”

Gaziantep Kahveciler Odası’na bağlı 900 esnafın bulunduğunu söyleyen İsabeşe, “Karar bizi ne yazık ki olumsuz etkileyecek. 900 esnafımız ile birlikte yeni karar alınana kadar bekleyeceğiz. Yılbaşından sonra aksi bir karar alınmadığı sürece dükkanlarımız kapalı kalacak” diye konuştu.  

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.