Hava Durumu

90 işçi görevine devam edecek…

Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan, İŞKUR Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 9 ay süreli olarak Karkamış Belediyesi’nde çalışan işçilerin, iş haklarının İŞKUR tarafından fesih edildiğini duyurdu. Doğan, iş hakkı fesih edilen çalışanların çalışmaya devam edebileceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2019 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2019 20:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
90 işçi görevine devam edecek…

İŞKUR tarafından hayata geçirilen Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında kamuya ve belediyelere işçi alımları yapılıyor. 9 ay süreli olarak yapılan program sonrasında İŞKUR tarafından yönlendirilen çalışanların iş hakları fesih edilebiliyor. Karkamış Belediyesi’nde İŞKUR TYP üzerinden 9 ay süreli olarak işe alınan işçilerin durumuna ilişkin Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan açıklamalarda bulundu.

İŞÇİLER GÖREVLERİNE DEVAM EDECEK

Doğan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “İŞKUR TYP kapsamında Belediyemizde çalışmakta olan 90 kişilik grup içerisinde 9 ay çalışma süresini doldurmuş olan 16 kişinin iş hakları İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından fesih edilmiştir. Belediyemizde İŞKUR olarak çalışan personeller mesailerine düzenli şekilde gelip aktif olarak çalıştığı sürece herhangi bir sorun olmayacaktır. Karkamış belediyesi bünyesinde çalışan İŞKUR personellerinin tek yetkilisi KARKAMIŞ BELEDİYESİ olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarım” ifadelerine yer verdi.

Böylelikle Karkamış Belediyesi’nde çalışan 90 işçi, görevlerine devam edecekler.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.