Hava Durumu

65 bin 184 denetçi sahada…

Koronavirüs (Covid-19) Salgını ile mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından İl Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) kuruldu. İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulan sisteme ilişkin Gaziantep Valisi Davut Gül, Şehitkâmil İlçe Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) Ekipleri Eğitim Programına katılarak değerlendirmelerde bulundu. Uygulamaya ilişkin konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, “İçişleri Bakanlığımızın salgın denetim takip sistemi olan İSDEM’i sahada çalışan mesai arkadaşlarımıza tanıtarak eğitim verdik. Kayıtlı ihbar, denetim, takip ve sonuç alınacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2020 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2020 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
65 bin 184 denetçi sahada…

İçişleri Bakanlığı tarafından maske takmayan vatandaşların, denetim merkezlerine bildirilmesi için İl Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) ihbar hattı kuruldu.

İçişleri Bakanlığınca Kovid -19 Tedbirleri Kapsamında hayata geçirilen İl Sağlık Denetim Merkezi uygulamasına ihbarlar gelmeye başladı. Artık vatandaşlar, karşılaştıkları Kovid-19 tedbirlerine aykırı durum veya davranışları, Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden bildirerek, 112, 155,156 çağrı numaralarını arayarak veya valilik/kaymakamlıkça belirlenen ihbar hatlarını kullanarak il/ilçe salgın denetim merkezlerine anında iletebiliyor.  

SEVK VE İDARE SAĞLANACAK

İçişleri Bakanlığınca daha önce Kırıkkale'de pilot uygulama olarak devreye alınan İl Salgın Denetim Merkezi uygulaması ülke genelinde yaygınlaştırılarak dün itibariyle tüm il/ilçe salgın denetim merkezlerinin kurulumu sağlandı. İllerde valinin gözetiminde vali tarafından görevlendirilen vali yardımcısının, ilçelerde kaymakamın koordinasyonunda faaliyet gösteren il/ilçe salgın denetim merkezlerinin işyeri ya da mahalle denetim ekiplerinin sevk ve idaresi sağlanacak.

17 BİN 993 DENETİM YAPILDI

Ülke genelinde dün devreye alınan İSDEM üzerinden şu ana kadar 17 bin 993 denetim ekibi ve bu ekiplerde görevli olan 65 bin 184 kişinin yetkilendirilmesinin valilik ve kaymakamlıklarca yapıldı. Denetim planlamasını ve koordinasyonunu sağlamak, ekiplerin sevk ve idare işlerini yürütmek, gelen ihbar ve şikayetleri denetim ekipleri aracılığıyla sonuçlandırmakla görevli il/ilçe salgın denetim merkezlerinin 7/24 esasına göre faaliyet gösterecek. Bu amaçla gerekli görevlendirme ile yetkilendirme işlemleri valilik ve kaymakamlarca tamamlandı. 

GAZİANTEP’TE EĞİTİM VERİLDİ

İlgili genelge kapsamında Gaziantep’te İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerine yönelik, uygulamayı tanıtma amaçlı bilgilendirme eğitimi düzenlendi. Gaziantep Valisi Davut Gül, Şehitkâmil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun katılımları ile ilk eğitim çalışması Şehitkâmil İlçe Denetim Merkezi ekipleriyle gerçekleştirildi.

Uygulamaya ilişkin konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, “İçişleri Bakanlığımızın salgın denetim takip sistemi olan İSDEM’i sahada çalışan mesai arkadaşlarımıza tanıtarak eğitim verdik. Kayıtlı ihbar, denetim, takip ve sonuç alınacak” dedi.

Toplantıda genel değerlendirmelerde bulunan Vali Davut Gül, yeni program ile yapılan işlerin kayıt altına alınması, ölçülmesi ve takip edilmesinin amaçlandığını ifade ederek maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat çekti.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.