Hava Durumu

25 Aralık’ta tamamlanabilecek mi?

Yapımına Haziran 2018’de başlanan Gaziantep Havalimanı Yeni Terminal Binası’nda çalışmalar devam ediyor. DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hüseyin Keskin’in tamamlanması için talimat verdiği Gaziantep Havalimanının 25 Aralık tarihinde tamamlanacağı duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2021 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2021 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
25 Aralık’ta tamamlanabilecek mi?

Yapımına 2018 yılında başlanan Gaziantep Havalimanı Yeni Terminal Binası Projesinde çalışmalar devam ediyor. Daha önce 10 Haziran 2018'de başlatılan yenileme ve genişletme çalışmalarının Eylül 2020 tarihinde tamamlanacağı duyurulmuştu. 288 milyon bedelle ihale edilen Gaziantep Havalimanı Terminal Binası ve Apron Yapımı işinin Mart 2021’de tamamlanacağı açıklanmıştı.

BAKAN İNCEMELE YAPMIŞTI

İki yıldan fazla bir süre önce başlanan ve 2019 yılında tamamlanacağı duyurulan projenin gecikmenin ardından Mart ayında da tamamlanamadı. Geçtiğimiz Ocak ayında Gaziantep’e gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, çalışmaları yerinde inceledi. Bakan Karaismailoğlu, inşaatın Haziran ayında bitirilmesine yönelik talimat verdi. Ancak tüm bunlara rağmen Gaziantep Havalimanı belirtilen tarihlerde tamamlanamadı.

HAVALİMANININ TAMAMLANMASI TALİMATI

Son olarak DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hüseyin Keskin başkanlığında hizmet, proje ve yatırımlarla ilgili genel değerlendirme toplantısında Havalimanının durumu gündeme geldi. Genel Müdür Keskin, havalimanının tamamlanması yönünde talimat verdi. Talimatın ardından Gaziantep Havalimanının ilk etabının 29 Ekim tarihinde, tamamının ise 25 Aralık tarihinde açılacağı bilgisi verildi.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.