Hava Durumu

22 aydır adalet aranıyor!

Akkent Camii’nde ihmaller sonucu meydana gelen ahşap iskele kazasında yaşamını yitiren İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan için 22 aydır adalet aranıyor. Olayın üzerinden iki yıla yakın süre geçmesine rağmen halen adli sürecin başlamaması, STK’lar, milletvekilleri ve Küçükcan’ın sevenleri tarafından protesto edildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2021 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2021 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
22 aydır adalet aranıyor!

2019 yılı Kasım ayında Akkent Cami inşaatında,  ihmaller zinciri sonrası meydana gelen ahşap iskele kazasında İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan hayatını kaybetmişti. Küçükcan’ın kaybının ardından Akkent Camii inşaatının mühendislik hizmetlerinden uzak, parselizasyon işlemleri yapılmamış, ruhsatsız deyim yerindeyse kaçak bir yapı olduğu belgelerle ortaya konulmuştu.

ADALET SAĞLANACAK MI?

Küçükcan’ın ölümünün ardından Adli Sürecin başlaması beklenirken, aradan geçen 22 aylık süreçte dava açılmaması kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Bilirkişi raporlarına göre, “Tamamen Kusursuz” olduğu ifade edilen Küçükcan’ın ihmaller zinciri sonucu ölümü sonrası sorumlu ya da sorumluların adalet önünde hesap verip vermeyecekleri meçhul.

STK Temsilcileri, milletvekilleri ve Küçükcan’ın sevenleri, sosyal medyada, “#korkutkucukcanicinadalet” hastagı ile yaptıkları paylaşımlar ile Küçükcan için adalet arıyor.

ADALET SOSYAL MEDYADA ARANIYOR!

Sosyal medyada, “#korkutkucukcanicinadalet” hastagı ile yapılan paylaşımlarda, “Kaçak yapıda usulsüz ahşap iskelenin göçüğü altında kalarak can veren inşaat mühendisi Korkut Küçükcan’ın “Tamamen Kusursuz” olduğu bilirkişi raporları ile tespit edildiği halde gerçek sorumluların yargılanacağı dava 22 aydır açılmadı” ifadeleri yer aldı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.