Hava Durumu

“2023’te Tekli Eğitime geçeceğiz!”

Gaziantep Valisi Davu Gül, kentin eğitimine ilişkin yapılan eleştirilere yanıt verdi. Gaziantep’in Liselere Geçiş ve Yükseköğretim Kurumları Sınavlarında geçmiş yıllarda aldığı başarısız sonuçlarla değerlendirildiğini kaydeden Vali Gül, güncel verilere göre Gaziantep Liselere Geçiş Sınavı’nda ilk 40’ta yer aldığını söyledi. Kentte öğretmen açığı bulunmadığını kaydeden Vali Gül, “2023’te Tekli Eğitime geçeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2021 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2021 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“2023’te Tekli Eğitime geçeceğiz!”

 

 

Gaizantep’in eğitimde yaşadığı sıkıntılar, yıllardır tartışılıyor. CHP Gaziantep Milletvekili Op. Dr. Bayram Yılmazkaya, TBMM İdare Amiri ve HDP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul, kente yönelik eleştirilerde bulunurken, kentin eğitimde geri sıralarda kaldığını açıklamıştı. Söz konusu açıklamaları değerlendiren Gaziantep Valisi Davut Gül, Eğitim konusunda devam eden eleştirilere yanıt verdi.

“6 BİN DERSLİK YAPILDI”

Son 5 yıl içerisinde 6 bin yeni derslik yapıldığını söyleyen Gaziantep Valisi Davut Gül, “Bu rakam 80 yılda yapılan derslik sayısından daha fazla bir sayıdır. Bin 850 derslik ve 10 spor salonunun inşaatı da halen devam etmekte olup yıl sonunda tamamlanacaktır.”

“EN BÜYÜK BÜTÇE GAZİANTEP’E”

Milli eğitim Bakanlığı tarafından planlanan bütçe içersinde en büyük payın Gaziantep’e ayrıldığını kaydeden Vali Gül, “Milli Eğitim Yatırım programımızda 1 milyar 133 milyon TL bedelli 1922 derslik planlanarak iller arasında en büyük bütçe tahsis edilmişti. 11 Haziran itibariyle 339 Milyon ilave ödenek aktarılarak 623 derslik daha programa alınmıştır. Bu yıl toplam 2545 derslikli 109 okul yapılacaktır.”

“BÜTÜN OKULLARINA GÜVENLİ OKUL SERTİFİKASI ALAN TEK ŞEHİRİZ”

Yatırımlara ilişkin değerlendirmelerini sürdüren Vali Gül, “Son 5 yılda 47 spor salonu, 14 yüzme havuz yapıldı. 10 spor salonun inşaatı devam etmektedir. Eğitim Şehri Gaziantep idealimize desteklerini hep hissettiğimiz; Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk, Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül’e, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, çok teşekkür ederim. Gaziantep; Bütün okullarına güvenli okul sertifikası alan tek şehirdir.”

“HEDEFİMİZ İLK 10...”

Gaziantep’in eğitimde başarıyı hedeflediğini anlatan Vali Gül, “Bütün okullarında TÜBİTAK kitaplığı olan tek Büyükşehirdir. En çok Deneyap atölyesine sahip şehirdir.  300 Beceri ve Tasarım atölyesiyle Türkiye liderdir. Okullarımızın fiziki eksiklikleri önemli ölçüde giderildi. 2023 yılında tekli eğitime geçeceğiz. Akademik başarı hedefimiz ilk 10 il arasında olmaktır. 32 bin 571 öğretmenimizin liderliğinde,velilerimiz ve öğrencilerimizin gayretiyle bu hedefimize ulaşacağız.”

“LGS’DE İLK 40’TAYIZ”

Gaziantep LGS ve YKS’deki başarısını değerlendiren Vali Gül, “Ülke genelinde her yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı ve Liselere Geçiş Sınavı düzenlenmektedir. 2010 yılında Liselere Geçiş Sınavı’nda ilimiz Türkçe-Sosyal alanında 80.sırada yer almıştır. Geçen süre zarfında bu sırlama değişmiş, ilimiz başarıya doğru önemli bir ivme yakalamıştır.

İlimiz 2019 yılında gerçekleştirilen LGS’de başarı sıralamasında 66.sırada yer almıştır. MEB ve ÖSYM tarafından 2020 yılına ait başarı sıralaması yayınlanmamakla birlikte eldeki güncel veriler göz önüne alındığında Gaziantep olarak LGS’de Türkiye Ortalamasının üzerinde olduğumuz ve akademik başarı sıralamasında ilk 40 şehir arasında yer aldığımız değerlendirilmektedir.

Bakanlığımızın ve yerel yönetimlerin çalışmaları, öğretmenlerimiz, öğrencilerimi ve velilerimizin gayreti ile Gaziantep’in eğitimi her yıl daha iyiye gitmektedir. Yapılan çalışmalar öğrencilerimizin hem akademik hem de sosyal açıdan gelişmesine katkı sağlamıştır. Gaziantep olarak eğitimdeki hedefimiz ülke sıralamasında ilk 10 arasına girmektir.”

“ÖĞRETMEN AÇIĞI YOK!”

Kent genelinde yaşanan öğretmen açığına ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Gül, “İlimizde 2002 yılında 9 bin 903 öğretmen görev yapmakta iken 2021 Haziran ayı itibariyle 32 bin 571 öğretmen görev yapmaktadır. 18 yıl içerisinde daha önce atanan öğretmen sayısının 3 katı öğretmen ilimize atanmıştır. Son 5 yıl içerisinde MEB tarafından yapılan öğretmen atamalarında her yıl ilimize pozitif ayrımcılık yapılmıştır. Son yapılan öğretmen atamasında MEB tarafından ilimize 1312 öğretmen atanmıştır. İlimizde görev yapan öğretmenllerin ortalama 1,5 yıl olan kalma süresi 3 yıla çıkarıldı. İlimizde öğretmen açığı bulunmamaktadır” diyerek sözlerini noktaladı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.