Hava Durumu

“130 milyon TL’ye ihtiyaç var”

Gaziantep Valisi Davut Gül’ün katılımıyla Gaziantep FK Basın Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, Süper Ligde mücadele gösteren Gaziantep Futbol Kulübü için 130 milyon TL kaynağa ihtiyaç olduğunu söyledi. Toplantıda konuşan Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Büyükekşi, Koronavirüs nedeniyle kulübün finansal sıkıntılar yaşadığını ve gelir kaybına uğradıklarını söyledi. Süper Ligde kalmak istediklerinin altını çizen Büyükekşi, “Şehrimizin her ferdinden destek bekliyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2020 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2020 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“130 milyon TL’ye ihtiyaç var”

Gaziantep Valisi Davut Gül’ün katılımıyla Gaziantep FK Basın Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, Süper Ligde mücadele gösteren Gaziantep Futbol Kulübü için 130 milyon TL kaynağa ihtiyaç olduğunu söyledi. Toplantıda konuşan Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Büyükekşi, Koronavirüs nedeniyle kulübün finansal sıkıntılar yaşadığını ve gelir kaybına uğradıklarını söyledi. Süper Ligde kalmak istediklerinin altını çizen Büyükekşi, “Şehrimizin her ferdinden destek bekliyoruz” dedi.

Gaziantep Valisi Davut Gül başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep FK Başkanı Mehmet Büyükekşi, Oda Yönetim Kurulu ve Meclis başkanlarının katılımıyla videokonferans yöntemiyle Gaziantep FK Basın Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantıda Koronavirüs Salgını nedeniyle takımın gelirlerinin düştüğü ve takıma destek verilmesi konusu gündeme geldi.

“SÜPER LİGDE KALMAK İÇİN KAYNAĞA İHTİYAÇ VAR”

Videokonferansta açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Bizim Süper Lig'de kalıp hedeflere ulaşmamız için kaynağa ihtiyaç var. Bu noktada Gaziantep FK, Süper Lig'de olsun mu olmasın mı, buna karar vermeliyiz. Bunu 100 kişiye sorsak hepsi 'evet' der. O yüzden hepimizin çaba göstermesi lazım. Şu an kulüpte paraya ihtiyaç var. Bu eskiden gelen bir borç değil. Bu para ihtiyacı, yönetimlerin kötü yönetimi değil, uluslararası konjonktürden dolayı döviz kuru ve pandemi nedeniyle gelirlerin azalması. Bunu aile bütçesi olarak düşünmek lazım. Gelirler azaldı, giderler arttı. 1-2 seneyi atlatmamız gerekir. Altyapıya ciddi yatırım yapıldı. Bunun meyvelerini de önümüzdeki günlerde alacağımızı düşünüyorum. Kulübümüzün 130 milyon lira kaynağa ihtiyacı var” diye konuştu.

“GELİRLER DÜŞTÜ”

Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Büyükekşi, gelirlerinin döviz bazında yüzde 40 civarında azaldığını açıkladı. Büyükekşi,“Koronavirüs nedeniyle kulübümüz finansal sıkıntılar yaşıyor. Karşılaşmaların seyircisiz oynanması nedeniyle maç bileti ve kombine satışı olmuyor. Bu da önemli bir gelir kaybı. Yayın gelirlerinde de döviz kurundan baktığımızda önemli bir gerileme söz konusu. Kulüplerin önemli giderleri döviz üzerinden çünkü oyuncuların maaşları ve menajer giderleri döviz üzerinden. Şu an gelirler, döviz bazında geçen seneye göre yaklaşık yüzde 40 aşağıda. Giderler ise döviz kurlarından dolayı arttı. Geçen sene gelir 18'e bölünürken bu sene 21'e bölünecek. Sponsorluk ve reklam gelirlerinde düşüş yaşandı. Bu da bizleri finansal anlamda büyük bir sıkıntıya soktu. Geçen seneye göre bu sene gelirde artış olmadı hatta döviz ödemeleri nedeniyle giderler artıyor."

“TÜM ŞEHİRDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Desteğe ihtiyaç duyulduğunu anlatan Büyükekşi, “Finansal anlamda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Gaziantep FK olarak hiçbir hedeften taviz verme niyetinde değiliz. Gerek ülkede gerekse yurt dışında adımızı daha geniş kitlelere duyurmak istiyoruz. İç piyasada ve ihracatta bize bu hedefler katkı sağlayacak. Bu adımları gerçekleştirebilmek için tüm şehrimizin her ferdinden destek bekliyoruz. Herkesten karınca kararınca destek vermesini bekliyoruz.”

“PROJELER HAYATA GEÇİRİLMELİ”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükekşi, “Artık bir başkanın kulübün tüm giderlerini karşıladığı dönemler eskide kaldı. Adil Başkan, bizlere birçok mecrada destek oldu. Kalyon Stadyumunda bulunan reklam bölümlerimize reklam verilebilir, localarımız duruyor, göğüs reklamı, forma alınabilir. Kimseden hibe şeklinde para istemiyoruz. Bir bedel, fatura karşılığında olmasını istiyoruz. Galatasaray Kulübünün 345 milyon TL yalnızca reklam geliri var. Bizim ledlerin tamamını satabilsek reklam gelirimiz 10 milyon TL. Süper Ligde takımların bütçesi minimum 15 milyon Euro’dur. Ortalama bütçenin 15 milyon Euro olduğu bir yerde yeterli sayıda futbolcunun yetişmesi sağlanabilir ve o oyuncuları satarak para kazanılabilir. Bu konu Gaziantep FK’nın en önemli konusu olmalıdır. Sürdürülebilirlik açısından Adil Başkanımın projeleri vardı, pandemi nedeniyle hayata geçirilemedi. Kişiler önemli değil, biz Gaziantep için Başkanlığını geçici bir süreliğine kabul ettik. Gaziantep açısında sürdürülebilir olması açısından projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor.  Bizim Gaziantep FK’nın kalıcı olabilmesi için gelir kaynakları oluşturmamız gerekiyor.”

“LİGDE 8.SIRADAYIZ”

Süper Ligde bulunan takım sayısının 21’e yükseldiğini söyleyen Büyükekşi, “ Geçen yıl 18 takım arasında ligi 8.sırada tamamladık. Bu yıl ligde 21 takım var ve şu anda 8.sıradayız. Sezonu 8.sırada tamamlasak geçen yıla oranla aldığımız para azalacak. Futbolcuların pandemiden dolayı hasta olması büyük bir risk. Gaziantep FK’nın uzun bir süre Süper Ligde kalmasını temenni ediyoruz. Gaziantep’in buradan bir katkı, fayda sağlaması gerekiyor. Bunu yaparsak, amacımıza ulaşmış oluruz.”

“DAĞ, FARE DOĞURDU”

Geçtiğimiz yıl yapılan SMS kampanyasını hatırlatan Büyükekşi, “SMS ile yapılan bağış kampanyası sırasında büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Yalnızca 1000 tane SMS ile kampanyaya katılım sağlandı. Dağ fare doğurdu, 2 milyon nüfuslu bir şehirde 1000 tane SMS çok utanç verici.”

“10 TL’YE BİLET SATIYORUZ”

Pandemi nedeniyle gelirlerin azaldığını kaydeden Büyükekşi, “Bizim bir de Gaziantepspor sorunumuz var, bu nedenle kulübün adının Gaziantep FK olmasını istedim. Herkesi bütünleşmesi için Gaziantep FK olarak değiştirdik. Bugün İstanbul’da 150 TL’ye bilet satılırken biz burada 10 TL’ye bilet satıyoruz. Maalesef takımların bütçesini düşünebilmek adına sonraki dönemde uzun vadeli çalışmalar yapılması gerekiyor. Olaylara daha geniş açıdan bakmamız gerekiyor. Bizim şu anda küme düşme endişemiz yok, borcumuz da yok. Oyuncular, teknik heyet ve tüm çalışanlarımızın ücretleri ödenmiş durumda. Herhangi bir şekilde borcumuz bulunmuyor. Bu yıl birçok gelirimiz sıfırlandı. Yaptığımız görüşmelerde önemli sponsorluklar aldık, pandemi nedeniyle sponsorluklar alamıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde Gaziantep FK’yı daha iyi yerlere taşımak için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oda ve Borsaların temsilcileri, takıma destek sözü verdiler.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.