Hava Durumu

120 firma kapandı…

2018 yılında baş gösteren ekonomik kriz, Gaziantep’te faaliyet gösteren firmaları olumsuz etkiledi. Gaziantep Ticaret Odası verilerine göre, 2019 yılı Aralık ayında Gaziantep’te faaliyet gösteren 120 firma kapandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2020 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2020 20:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
120 firma kapandı…

Gaziantep Ticaret Odası tarafından aylık olarak yayınlanan Bir Bakışta Gaziantep Ekonomisi Aralık ayı sayısında çarpıcı rakamlara yer verildi. 2018 yılında dünya piyasalarında baş gösteren döviz krizinin Türkiye ekonomisine etkileri tartışılırken, Gaziantep başta olmak üzere bir çok ilde çok sayıda firma iş hayatına veda etti.

243 FİRMA AÇILDI, 120 FİRMA KAPANDI

GTO tarafından Bir Bakışta Gaziantep Ekonomisi Aralık ayı rakamları yayınlandı. Yayınlanan rakamlara göre Gaziantep’te 243 yeni firma açılırken, 120 firma iş hayatına veda etti. Aralık ayında bu kadar fazla oranda firmanın kapanması kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Açıklanan bu rakamlar, Gaziantep’te faaliyet gösteren firmaların ekonomik anlamda kötü durumda oldukları ve kapanma noktasında olan çok sayıda firmanın bulunduğuna dair iddialar bir kez daha gündeme taşıdı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.