Hava Durumu

100 hayırsever aranıyor

Gaziantep Valiliği’nde 2020 Yılı 1.Dönem İl Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, kente yönelik 580 proje olduğunu ve bu projelerin toplam maliyetinin 14 milyar 500 milyon TL olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2020 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2020 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
100 hayırsever aranıyor

2020 Yılı 1.Dönem İl Koordinasyon Toplantısı Gaziantep Valisi Davut Gül Başkanlığında yapıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan Vali Gül, “100.yıl etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep’te 27 milyon fidan dikmek istiyoruz. GAGEV bünyesinde Orman Müdürlüğü işbirliğinde yapmak istiyoruz. Fidan kampanyasının farkı olacak, vatandaşlar, kurumlar fidan alabilecekler. İyi şekilde duyurabilirsek, Gaziantep’te bunu yerel kaynaklarla başarmış olacağız. Gaziantep’te çok büyük yatırımlar yapılıyor. Kentte toplamda 580 tane projemiz var. Bunların bedeli 14 milyar 500 milyon TL’dir. 2019 yılı içerisinde harcamamız 2 milyar 450 milyon lira. İnşallah bu yıl ödeneğin fazlalaşması, durdurulan işlerin devam etmesi ile birlikte daha fazla iş tamamlanacak. Devam eden işlere bakıldığında Gaziantep Hızlı Trene kavuşuyor. Proje tamamlandığında daha kolay ulaşılabilir bir şehir olacağız. Havaalanı terminal binası yapılıyor,  bu yıl içerisinde Ekim ayına kadar tamamlanacak. Pisti ve taksi yolu tamamlanacak. Şehir Hastanesi’nde çalışmalar devam ediyor, 2 bin 200 kişi çalışıyor. Büyükşehir Belediyemiz tarafından Gaziray ve Düzbağ suyu getirilmesi gibi projeler var. Düzbağ suyu kentimize geldi. Gaziantep-Nudağı Yolu da yapıldığında ilçelerle sorunlarımız ortadan kalkacak.”

“100 HAYIRSEVER ARIYORUZ”

Eğitim yatırımlarına değinen Vali Gül, “Eğitimde devam eden yatırımlarımız var, 4 bin dersliğin tamamlanması bekleniyor. Geçen yıl tasarruf senesi olması nedeniyle bazı okulların inşası durdurulmuştu. Şuan okulların inşası devam ediyor. Tüm inşaatlarımız devam edecek. Hiçbir müteahhite borcumuz yok, iş yapan müteahhitlerin ödemeleri yapılıyor. Bu yıl içerisinde devam eden ve yarım kalan 120 okulumuz büyük ölçüde tamamlanmış olacak. 100 hayırsever arıyoruz. Gaziantep’te eğitim sorunu ortadan kalkmış olacak. Spor tesisleri ile ilgili çok önemli yatırımlar yapıldı. Spor konusunda Gaziantep’in bir basamak daha yukarı çıkması sağlanacak.”

YOL ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Karayolları 5.Bölge Müdürü Mehmet Fidan, “Gaziantep’te ulaşım sektöründe 17 projemiz var. 12 projede yapımı sürüyor, 3 projede ihale süreci devam ediyor. Toplam proje tutarımız 2 milyar 250 milyon TL oldu. Gaziantep-Birecik Yolu’nda toplam 50 kilometrelik yolda,26 metre genişliğindeki güzergahın 16 kilometresi tamamlandı, trafiğe açıldı. Proje bedelimiz 247 milyon liradır. Oğuzeli- Karkamış Yolu toplam 48 kilometrelik yolda çalışmalar devam ediyor, 79 milyon liradır ve kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Şehir Hastanesi Kavşağı’nda çalışmalar başladı, proje bedeli 39 milyon liradır. Bu kavşağın yıl içerisinde bitmesi bekleniyor” açıklamasında bulundu.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.