Gaziantep haberleri, Gaziantep son dakika, Gaziantep gündemi, Gaziantep olay, Gaziantep gazeteleri,
Hava Durumu

Sinan Ateş Cinayeti Davasında Karar Açıklandı

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davada önemli bir karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
Sinan Ateş Cinayeti Davasında Karar Açıklandı

Duruşmada, sanıklardan Serdar Öktem hakkında adli kontrol şartıyla tahliye kararı çıkarılırken, tetikçi Eray Özyağcı ve azmettirici Doğukan Çep ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Dosyalar ayrıldı

Dünkü duruşmada, sanık avukatlarının savunmalarıyla devam eden süreçte, Serdar Öktem’in tahliyesi için adli kontrol talebi kabul edildi. Ancak dönemin Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal için tutukluluğa devam kararı verildi ve bu iki ismin dosyası ayrıldı. Telefonlarının açılmasıyla ilgili beklentiler ise sürdü.

Silah işareti yaptı, dava dosyasında yerini aldı

Tetikçi Eray Özyağcı, olaya karışan Vedat Balkaya ve ofis önünde keşif yapan Suat Kurt ile birlikte, azmettici Doğukan Çep ve eski Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Özyağcı’nın, gazetecilere elini doğrultarak silah işareti yapması, dava dosyasına eklendi.

Duruşmada ayrıca, azmettirici Doğukan Çep'e otelde yer ayırttığı belirtilen tutuksuz sanık Alper Atay, olay hakkında hiçbir bilgisi olmadığını belirterek beraatini talep etti.

Tutuklu sanık Mustafa Ensar Aykal, bir yıldır tutuklu yargılandığını, dosyada adının geçtiği tek olayın Tolgahan Demirbaş ile gerçekleştirdiği telefon konuşmalarının imajları olduğunu savundu. Özyağcı, Aykal ve diğer sanıklar, herhangi bir irtibatlarının olmadığını ifade ederek tutukluluklarının sonlandırılmasını talep etti.

Kararın ardından Demirbaş’ın eşi sinir krizi geçirdi. Davanın seyrinin nasıl şekilleneceği ve sanıkların geleceği, önümüzdeki günlerde belirlenecek yeni duruşmalarla netlik kazanacak.

Bu cinayet davası sadece sanıklar ve aileler için değil, aynı zamanda toplumsal bir mesele olarak da dikkat çekiyor. Davanın ülkedeki güvenlik, adalet ve suç oranları konusundaki algıyı nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor. Gelişmeler medya dünyasında ve kamuoyunda yakından takip edilecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.