Gaziantep haberleri, Gaziantep son dakika, Gaziantep gündemi, Gaziantep olay, Gaziantep gazeteleri,
Hava Durumu

“Sessizliğe Kimse Anlam Veremiyor”

CHP’nin kongre sürecii haberimizle ilgili bir açıklama gönderen CHP İl Eski Başkanı M.Sait Köse, “ "CHP Neyi Bekliyor" sorunuzu  birkaç kişi ve azınlığın dışında binlerce CHP üyesi de sormakta, bu sessizliğe anlam verememektedir. Kimsenin yeri doldurulmaz değildir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
“Sessizliğe Kimse Anlam Veremiyor”

Dün gazetemizde yayımlanan  "CHP Neyi Bekliyor" başlıklı haberimizle ilgili bir basın açıklaması gönderen, CHP İl Eski Başkanı M.Sait Köse, şehir ve ülke gündemi ile ilgili açıklamalarda da bulundu.


Sorunun muhatabının sadece CHP olmadığını savunan Köse, “Haber içeriğinin yanıtı; Sadece CHP'ye değil, Sosyal Demokrasi Anlayışına, Ülkesini, yöresini, Halkını seveni, kırmızı çizgimiz dedikleri dillerinden düşürmedikleri Atatürk İlkeleri, Bayrak, vatan değerlerini savunan, Yurtta Barış, Dünyada Barış diyen kesimleri  içerdiği kanaatindeyim. Sorunuz, kısaca tüm duyarlı kesimlere,  gelecekte bu Ülkenin bireyi olarak yaşamak isteyen  herkese sorulmuş bir sorudur.”dedi.


Suriyeli Göçmen Sorunu İhmal Edilmemeli


CHP İl Örgütünün ülke gündemini ilgilendiren konularda daha aktif bir şekilde rol alması gerektiğinin altını çizen Köse, “Bu anlamda, Gaziantep'teki  41 Sivil Toplum Kuruluşunun dile getirdiği, aslında Yerelden çok Genel tabloyu ifade eden saptama ve uyarıları takdirle karşılamaktayım.A ncak, şimdi bu duyarlı kesimin dışında kalanlar, sadece sükunet tavsiye edenler, kendi oluşumlarında meşru olmayan bir anlayışla sarıldıkları koltuklarda oturmaktadırlar. CHP Tüzüğü ve Yönetmeliğini ihlal ederek "CHP NEYİ BEKLİYOR" sorunuzu  birkaç kişi ve azınlığın dışında binlerce CHP üyesi de sormakta, bu sessizliğe anlam verememektedir. Tüzük ve Yönetmeliğin  Yönetimlere yüklediği Siyasal Sorumluluk ve Görevin gereğinin yapılması gerekir. Kimsenin yeri doldurulmaz değildir...Ülkemizin, özellikle Bölgemizin içine düşürüldüğü durum,  genel politikaların bir sonucu olmakla birlikte halkın bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi bilimsel veriler üzerinden öncelikle Siyasi  Partilere ve dolayısı ile yereldeki örgütlere düşmektedir.


Bu anlamda CHP yönetimlerini  öncelikle kendi meşruiyetlerinin gereğini yapmaya davet ediyorum. O koltukta oturdukları sürece de halkın bilgilendirilmesi ve yasal tepkilerde bulunması yönünde politikaları ifade etmeyi, uyarılarda bulunmayı, siyasi sorumlulukları ve görevleri olduğunu hatırlatmak istiyorum.”şeklinde konuştu.
 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.