Hava Durumu

Mide Bulandıran Görüntüler

Fırın ve dondurma üreticilerine denetim…

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Mide Bulandıran Görüntüler

Valilik koordinasyonunda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Şahinbey belediyesi yaptığı denetimde Şahinbey ilçesinde dondurma ve unlu mamuller üreten bir işletmede tespit edilen 400 kilogram güvenilir olmayan gıda maddesi imha edildi.
Valilik koordinasyonunda Şahinbey ilçesinde işletme de sağlıksız gıda maddesi bulundurmak halk sağlını tehdit ettiği için yetkililer gıda denetiminde sağlıksız ürünlerin topluma sunulmasının önüne geçerek 424 kilogram ürünü imha etti.
İşletmeye cezai işlem uygulandı

400 kilo sağlıksız gıdaya ek 20 kilo böceklenmiş irmik ve 4 litre boya ve aroma maddeleri imha edildi. Hijyen kurallarına uymadığı için cezai işlem uygulandı. Halk sağlığını koruma ve güvenilir gıdaya erişim sağlama adına yapılan bu tür denetimlerin devamının geleceği bildirildi.  

Fırınlara ceza yağdı

Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri, gece mesaisinde yaptıkları denetimlerde, olumsuzluk tespit edilen 16 francala üreticisine yasal işlem uyguladı. Toplam 57 işletme denetlendi.
Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşların sağlığını korumak amacıyla gece mesaisinde 10 ekip ile eş zamanlı denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde 57 francala (somun) üretim işletmesi incelendi ve olumsuzluk tespit edilen 16 işletmeye yasal işlem uygulandı.

DENETİMLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ

Şahinbey Belediyesi yetkilileri, "Vatandaşımızın sağlığını tehdit edenlere geçit vermeyecek, denetimlerimize devam edeceğiz," diyerek denetimlerin aralıksız süreceğini belirtti. Bu kapsamda, sağlıksız üretim yapan işletmelerin faaliyetlerine son verilmesi ve halkın güvenle ekmek tüketebilmesi hedefleniyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.