Gaziantep haberleri, Gaziantep son dakika, Gaziantep gündemi, Gaziantep olay, Gaziantep gazeteleri,
Hava Durumu

Green Card başvuruları ne zaman,nereden ve nasıl yapılır?

Ülkelerde çıkan karışıklıklar ve savaşlarla birlikte vatandaşlar yeni ve güvenli bir hayat kurma ve rahat yaşama düşüncesiyle Green Card başvuru sürecini merakla beklemeye başladı. Green Card için başvuru nasıl olur,nereden yapılmalıdır,ne zaman olacak sizler için detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
Green Card başvuruları ne zaman,nereden ve nasıl yapılır?

Amerika’da kalıcı oturum ve çalışma izni

Amerika Birleşik Devletleri'nin Green Card programı, her yıl farklı ülkelerden on binlerce kişiye kalıcı oturma ve çalışma izni sağlamak için düzenlenen çekiliştir. Artan enflasyon ve ekonomik krizler sonucunda birçok kişinin daha rahat bir yaşam kalitesi istemesiyle birlikte 2024 yılı green card başvuru tarihleri, birçok kişinin dikkatle takip ettiği bir konu oldu.

Green Card başvuru tarihleri ne zaman?

Geçtiğimiz yıl başvurular 4 Ekim 2023 ile 7 Kasım 2023 tarihleri arasında alındı. Bu yılın başvuru takviminin ise henüz kesinleşmediği belirtiliyor. Her yıl Ekim ve Kasım aylarında gerçekleştirilen başvuruların bu yıl da aynı dönemde yapılması bekleniyor.

Green Card başvurusu nasıl yapılır?

Green Card başvurusu yapmak isteyenlerin izlemeleri gereken adımlar şu şekildedir:

Resmi Web Sitesi: Başvurular, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın resmi web sitesi olan dvprogram.state.gov üzerinden yapılmalıdır. Üçüncü parti sitelerden başvuru yapmaktan kaçınılmalıdır.

Başvuru Zamanı: Başvurular her yıl belirlenen bir dönemde, genellikle Ekim ve Kasım aylarında alınır. Bu dönem dışında başvuru yapılamaz.

Başvuru Formu Doldurma: Çevrimiçi form doldurulurken, kişisel bilgiler doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmelidir. Her kişi sadece bir kez başvuru yapabilir.

Fotoğraf Yükleme: Başvuru için gereken biyometrik fotoğraf, ABD standartlarına uygun olarak yüklenmelidir. Fotoğrafın boyutu ve formatı gibi şartlara dikkat edilmelidir.

Başvuru Tamamlanması: Başvuru tamamlandığında bir başvuru numarası alınır. Bu numara, sonuçların kontrol edilmesi için saklanmalıdır.

Dünyadaki karışıklıklar nedeniyle Green Card başvurularında bu yıl gecikmeler yaşanıyor. Hala birçok kişi başvuruların açılmadığını belirtmektedir. Kısa süre içerisinde Green Card başvuru sisteminin açılması bekleniyor. Başvuruların başlamasıyla birlikte, birçok kişi ABD'de yeni bir yaşam kurma umudunu gerçekleştirmek için hazırlık yapmaya hazırlanıyor. Bu yoğun geçecek başvuru süreci için ise gözler green card başvuru sürecinde toplandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.