Gençlerimize, Nasıl Bir Rektör İstediği Neden Sorulmuyor?

Bir aydır kamuoyu, odalar, basın temsilcileri, Gaziantep Üniversitesine atanacak Rektörle meşgul. Rektör adayları ise bir taraftan odaları ziyaret ediyor, diğer yandan siyasileri.

Başkent Ankara’yı yol yolak ediyorlar. Elbette onlar için de bu durum hayli zor olsa gerek.

Odalar, Yerel Yönetimler, Siyasiler, kurum kültürleri doğrultusunda bir ölçme ve değerlendirme ile mantık yürütüp doğru rektörün kim olacağını savunuyor.

Hatta ne ilginç ki, Rektör adaylarının bazılarının da vakıflar, cemaatlerden destek almak için çaba sarf ettiğini duyuyoruz. Ne kadar doğru bilemiyoruz.

Rektör adaylarının vizyon projeleri ile gündeme gelmeleri gerekirken siyaseten kim güçlü olduğu kamuoyunda konuşuluyor.

En iyi niyetli şekilde düşünürsek; herkes kendi bakış açısıyla bu şehir için katkı sağlayacak bir Rektör arayışında.

Peki, Rektörün Terminolojideki Anlamına Birlikte Bakalım Mı?

Bir üniversiteyi yasalar uyarınca yöneten, üniversitenin tüzel kişiliğini temsil eden öğretimin düzenli yürütülmesinden sorumlu kimse, profesör değil mi?

Peki bu terminoloji de geçen öğretimi alan kişiler bu ülkenin geleceği gençler değil mi? Gaziantep Üniversitesinin ortalama 50 bin civarı öğrencisi vardır diye düşünüyorum.

O halde Beyler, Bayanlar; neden kimse gençlerimize, öğrenci topluluklarına nasıl bir Rektör istiyorsunuz diye sormuyor veya anket yapmıyor? Gençlerimizin düşüncesi neden sorulmuyor, görüş alınmıyor. Bu gençler akademisyenlerimizi, hocalarımızı hepimizden daha iyi tanıyan, onlarla proje yürüten ve yürütecek kişiler değil mi?

Konunun asıl muhatapları, aktörleri neden bu olayın dışında tutuluyor? Anlaşılır gibi değil.