AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre Elazığ’ın Sivrice ilçesinde saat 21:09’da olan 4.9 büyüklüğündeki deprem başta Gaziantep olmak üzere çevre illerden de hissedildi. AFAD’ın verilerine göre 4.9 büyüklüğündeki depremin yerin 10 kilometre altında gerçekleştiğini açıkladı.
Depremin merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olsada Gaziantep,Diyarbakır,Şanlıurfa,Malatya ve Adıyaman gibi çevre illerdende hissedilirken vatandaşlar panikle sokaklara akın etti. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığı belirtildi.
Düğünde depreme yakalandılar, bir kişi bayıldı
Elazığ'da 21.09'da yaşanan 4.9 büyüklüğündeki deprem anında Elazığ'da bir düğünde olan vatandaşlarda paniğe kapıldı. Deprem anında bir kişi korkuyla bayılırken düğündekiler bayılan kişiye müdahale etti.
Deprem sonrası sokağa döküldüler
Elazığ'da yaşanan 4.9 büyüklüğündeki depremi yaşayan vatandaşlar sokaklara döküldü. 6 şubat depreminden de etkilenmiş olan Elazığ'da vatandaşlar depremin ardından sokaklara akın etti. İşte o anların videosu;
Uzmanlar uyardı
AFAD ve ilgili kurumlar çevrede taramalarına devam ederken uzmanlar vatandaşları artçı depremler konusunda uyardı. Depremin ardından kısa süreli iletişim kesintileri yaşanırken bazı vatandaşlar geceyi sokakta geçirme kararı aldı.
Yetkililerden açıklama
Yetkililer vatandaşları resmi açıklamalar dışında olan bilgi kirliliğine karşı uyardı. Depremin büyüklüğüne rağmen ciddi bir hasar olmadığını açıklayan ekipler önlem amaçlı taramalarına devam edeceklerini açıkladı.