Ekonomik kriz nedeniyle borçlarını ödeyemeyen firmalar, Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne konkordato başvurularını sürdürüyor. Son olarak, üç firmanın geçici mühlet kararının iki ay daha uzatıldığı açıklandı.

"3 firmanın konkordato kararı verildi"

Türkiye’nin en büyük sanayi ve ticaret kentlerinden olan Gaziantep, son dönemde ekonomik krizden etkilenerek konkordato ilanlarının sayısında ciddi bir  artış yaşanıyor. Borçlarını ödeyemeyen çok sayıda firma, Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuruyor. Bugün, ilan.gov.tr üzerinde yayımlanan ilanda 3 firma hakkında konkordato kararı verildiği duyuruldu.

''2 ay süre veridi''

Emekli öğretmen 71 yıldır okuma tutkusunu sürdürüyor Emekli öğretmen 71 yıldır okuma tutkusunu sürdürüyor

Mahkeme, Dinçer Enerji Elektrik Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Quetzal İnternational Baharat Gıda Tarım Ürünleri ve Erdem Çikolata Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında daha önce verilen geçici mühlet kararlarının iki ay daha uzatılmasına karar verdi.
 

Kaynak: Haber Merkezi