Üniversitelerde yeni açılacak doktora programları için akreditasyon şartı getirildi Üniversitelerde yeni açılacak doktora programları için akreditasyon şartı getirildi

Dijital Medya Okuryazarlığı Ve Turizm Haberciliği Paneli

GAÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelin açılışında konuşan Gaziantep Valisi Kemal Çeber,Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Sait Mesut Doğan’a yeni görevinde başarılar dileyerek konuşmasına başladı. Dünyanın yüzer yıllık periyotlar halinde yaşadığı değişim ve dönüşümlerin artık üçer beşer yıllık periyotlarla yaşar hale geldiğini belirten Vali Çeber, “Bu yaşanan değişimlerin önemli birinin medyada olduğunu düşünüyorum. Her alandaki değişim, dönüşüm gibi, bunu topluma nasıl yararlı hale getirebiliriz konusunu hepimizin çalışması lazım. Gaziantep özelinde çok güçlü, dinamik bir medyamız var ve dijital medyamız da buna dahil. Dolayısıyla çok önemli bir konu ve çok önemli katılımcılar var. Ümit ediyorum herkes çok faydalı neticeler elde eder.” diye konuştu.  

GAÜN Sıradan Bir Üniversite Değil 

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Doğan’a yeni görevinin hayırlı olmasını dileyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise “Bizim medeniyetimiz işi ehline vermeyi çok önemsiyor. ‘İşi ehline ver ve adaletli davran’ diyor. Hocamın özgeçmişine bakıldığında iddiamız olan bilim ve eğitim şehrine ulaşmak için büyük bir liderlik yapacağına inancımız ve güvencimiz tamdır. Hocamız ve öğrencilerimiz ile birlikte yeni bir dönem başladı. Hayırlı ve uğurlu olsun. Hocalarımızın emrinde olduğumuzu yeniden söylüyoruz. Bizim medeniyetimizde annenin, babanın ve hocanın eli öpülür.” ifadelerinde bulundu.

Şahin Gaziantep Üniversitesini işaret ederek, “Bu üniversite sıradan bir üniversite değil” diyen Başkan Şahin, konuşmasının devamında şunları söyledi: “GAÜN, 1974 yılında kurulan, Ankara ODTÜ’nün ‘Bilim Şehri Gaziantep’ diyerek başlattığı çok önemli bir tohumdu. Bu tohumu bir bilgi ormanına dönüştürmek için hepimize düşen görevler var. O nedenle medeniyet tarihimizin derinliklerine inerek, 1400 yıl önce Peygamberimizin bizlere miras olarak bıraktığı bilim ve aklı hayatımızın bir parçası yapmalıyız. Bilgi ve iletişim çağında, hangi bilginin doğru hangi bilginin güvenilir olduğunu kendi akıl süzgecimizden geçirerek değerlendirmeliyiz.”

Toplumla Güçlü Bağlar Kurma Vizyonumuzun Önemli Bir Göstergesi

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan ise konuşmasında, ''Bölgesel Kalkınmada Medyanın Rolü: Dijital Medya Okuryazarlığı ve Turizm Haberciliği'' panelinin üniversitenin toplumla güçlü bağlar kurma vizyonunun önemli bir göstergesi olduğunu vurguladı. Gaziantep Üniversitesi olarak dijital dönüşüm çağında eğitimin yalnızca bilgi üretmekle kalmayıp aynı zamanda toplumun kalkınmasına yönelik çözümler sunması gerektiğine inandıklarını belirten Prof. Dr. Doğan, “Medya ve iletişim araçlarının doğru, etkili ve etik kullanımı akademik çalışmalarımızın temel öncelikleri arasında yer almaktadır. Bugün de burada ele alınacak dijital medya okuryazarlığı, dezenformasyonla mücadele ve turizm haberciliği gibi konular hem bireylerin hem de toplumun gelişiminde kritik bir role sahiptir. Bu panel medyanın sorumlu kullanımını teşvik ederek, bölgesel kalkınma hedeflerimize de katkılar sunacaktır.” İfadelerini kullandı. 

Basının Gücü Tartışılmaz

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da Rektör Prof. Dr. Sait Mesut Doğan’ın Gaziantep Üniversitesini, başta eğitim olmak üzere çok daha önemli yerlere taşıyacağına emin olduğu söyledi. Özellikle dijital medya ve sosyal medya vasıtasıyla basının gücünün tartışılmaz olduğunu aktaran Tahmazoğlu, “Eskiden insanlar gazete haberleri okurdu, ancak şu anda gazeteleri kimse okumuyor çünkü bayatlamış oluyor. Hatta sosyal medya aracılığıyla bir saat önceki haber bile bayatlamış olabiliyor” diyerek dijital medyanın avantajları ve dezavantajlarına dikkat çekti.

Panel İki Oturum Halinde Gerçekleşecek

İki oturum halinde gerçekleştirilecek programın ilk oturumunda “Dijital Medya Okuryazarlığı ve Sorumlu Habercilik: Etkili ve Güvenilir İçerik Üretme Stratejileri”, ikinci oturumunda ise “Turizm Haberciliği ve Medya: Etkili İletişim, Sorumluluk ve Yerel Yansımalar” konuları ele alınacak. Oturumlarda dijital medya okuryazarlığı, etik sorumluluk, turizm sektöründe güvenilir habercilik gibi konular alanında uzman isimler tarafından tartışılacak. 

Etkinlik, medya mensuplarına, yerel basın temsilcilerine, kamu kurumlarının basın birimlerine, üniversite öğrencilerine ve konuya ilgi duyan tüm medya profesyonellerine açık olacak. Panele, basın yöneticileri, gazeteciler, kamu kurum ve kuruluşlarının basın birim sorumluları, üniversite öğrencileri ve görevli personellerin yanı sıra konuya ilgi duyan tüm medya çalışanları davetlidir. Bu panel, bölgesel ve ulusal ölçekte kalkınmada medyanın önemi konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir.

Editör: Samet Koçum