Etkinlikte, Yeşilay Şube Başkanı Prof. Dr. Haluk Şen tarafından madde bağımlılığının zararları, korunma yolları ve farkındalık oluşturmanın önemi detaylı bir şekilde ele alındı. 

EKPSS Tercih Kılavuzu Yayınlandı! Tercıhler Ne Zaman, Nereden Yapılır? Tercih Klavuz Robotu EKPSS Tercih Kılavuzu Yayınlandı! Tercıhler Ne Zaman, Nereden Yapılır? Tercih Klavuz Robotu

Sağlıklı Yaşamı Destekliyoruz

Öncelikli hedef kitlelerinin üniversiteye yeni başlayan öğrenciler olduğunu belirten Prof. Dr. Şen, öğrencileri özellikle sigara, nargile, madde, alkol ve internette kumar bağımlılığı konusunda bilinçlendirmek istediklerini söyledi. Prof. Dr. Şen şu şekilde konuştu “Üniversiteye yeni başlayan, ortaokul, lise gibi tüm bu yaş gruplarını zararlı alışkanlıklara bilinçlendirmek istiyoruz. Yasakladığımız zararlı şeyin yerine iyi bir şey koymak lazım. Bu bağlamda Gaziantep Üniversitesinde Genç Yeşilay Kulübümüz var. Kamp ve stant faaliyetleri gerçekleştiriyor. Bazen okullara gidip küçük kardeşlerine bilinçlendirme faaliyetleri yapıyorlar. Bisiklet turlarımız oluyor. Biz Yeşilay olarak sağlıklı yaşamı destekliyoruz. Sağlıklı yaşam da en başta sporla, dengeli beslenme ile oluyor.  Bu tür faaliyetleri Yeşilay kendisine bir misyon kabul etmiştir.”

Yeşilay Şube Başkanı Prof. Dr. Haluk Şen’in konuşması sonrasında Uzman Psikolojik Danışman Çiğdem Şahin de tütün bağımlılığı konusunda sunum yaptı. 

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Emrah Cinkara da bağımlılıklar konusunda farkındalık oluşturmanın ve bilinçlenmenin önemine değinerek, yüksekokul olarak “Sağlıklı Seçimler, Başarılı Gelecek: Sigara, Bağımlılık ve Akademik Başarı Üzerine Yazma Yarışması” düzenlediklerini belirtti. 

Etkinlik sonrasında Prof. Dr. Cinkara tarafından yarışmada dereceye giren öğrencilere sertifika ve ödüllerini takdim edildi.

Editör: Samet Koçum