Ülkemizde Mart ayından itibaren etkisini gösteren Koronavirüs Salgınında ikinci dalga etkisi yaşanıyor. Temmuz-Ağustos döneminde Gaziantep’te pik yapan salgında, Kasım ayı itibariyle günlük vaka sayılarının 2 binlere ulaştığı MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay tarafından dile getirildi.
Kentin sağlık alanında en etkin STK’larından olan Gaziantep-Kilis Tabipler Odası ise, Koronavirüs vaka sayılarının yetkili kurumlar tarafından kendilerine iletilmemesinden dolayı sahadan aldıkları bilgiler doğrultusunda açıklamalarda bulunuyor.
Koronavirüs Salgınının Gaziantep’te geldiği noktaya ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla, Sağlık Sisteminin tıkanma noktasına geldiğini ve kentte bulunan hastanelerde yoğun bakımların yüzde yüz doluluk oranlarına ulaştığını kaydetti.
YOĞUNLUK HARİTASI TEHLİKEYİ DOĞRULUYOR
Gaziantep’te tehlikeli boyut, Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan Hayat Eve Sığar Uygulamasında yer alan Yoğunluk Haritasına da yansıyor. Uygulamada yer alan Yoğunluk Haritasında kentin hemen her noktasının yüksek riskli bölge olarak adlandırılan Kırmızı renk ile işaretli olduğu görülüyor.
Kentte oluşan bu tablo, ilerleyen günlerde daha da kötü bir tablo ile karşılaşılacağının göstergesi olarak yorumlanıyor.
YILDIRIM, İŞ DÜNYASININ SESİ…
Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, iş dünyasının sorunlarını anlatmaya devam ediyor.
Kabine Toplantısından çıkan kararlar doğrultusunda kapanan ve kısıtlamaya uğrayan işletmelerin ayakta durabilmesi için Hükümete uyarılarda bulunan Yıldırım, iş dünyasının sesi oluyor.
ONLİNE EĞİTİME GERİ DÖNÜLDÜ
Geçtiğimiz Salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında yapılan Kabine Toplantısında, yüz yüze eğitim askıya alınarak yılsonuna kadar online olarak eğitime devam edileceği açıklandı.
Yapılan açıklama eğitim camiasında geri dönüş olarak yorumlandı. Görüşlerine başvurduğumuz eğitim sendikası temsilcileri, alınan kararın sağlık yönünden doğru olduğunu ancak her zaman için yüz yüze eğitimden yana olduklarını kaydettiler. Online eğitimde geçtiğimiz aylarda yaşanan sorunların geriye dönüş ile yeniden yaşanmamasını umut ettiklerini anlattılar.
ONLARIN SESİNİ DUYAN YOK!
Koronavirüs Salgını nedeniyle okulların kapanması en fazla servisçi esnafını etkiledi. Mart ayından bu yana bir umut, tam anlamıyla eğitimin başlamasını bekleyen servisçi esnafı hayal kırıklığına uğradı.
Önemli bir bölümü Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışmaya başlayan esnafın durumunu anlatan Gaziantep Servisçiler Odası Başkanı İsmet Özcan’ın, “Artık kaderimize razı olduk” sözleri, esnafın durumunu özetliyor.