Gaziantep haberleri, Gaziantep son dakika, Gaziantep gündemi, Gaziantep olay, Gaziantep gazeteleri,
Hava Durumu

Dülük-OSB Tüneli Projesi'nin ihalesi yapıldı

Gaziantep’in sanayi ulaşımını kolaylaştıracak Dülük-OSB Tüneli Projesi’nin ihalesi gerçekleştirildi. Proje, sürücülere yakıt ve zaman tasarrufu sağlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Dülük-OSB Tüneli Projesi'nin ihalesi yapıldı

Sanayi şehri  olarak gösterilen Gaziantep, 250 bin kişinin çalıştığı 6 bölgeden oluşan organize sanayi bölgesine ulaşımda büyük bir adım atıyor. İpekyolu'nda oluşan trafik yükünü azaltmak amacıyla hayata geçirilen OSB-Dülük Tüneli Projesi'nin ihalesi dün yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı (GAOSB) ve Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) iş birliğiyle inşa edilecek Dülük-OSB Tüneli için 4,7 milyar TL bütçe ile ihale açıldı. İhaleye katılan 9 firma, tekliflerini sundu. Edinilen bilgilere göre, en düşük teklifi 3,8 milyar TL ile Fernas İnşaat verdi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Gaziantep’in sanayi ulaşımında önemli bir rahatlama sağlanması bekleniyor.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Hayalimizdi, başladık, yapıyoruz! - 3250 metre 2 tünel - 5 köprülü kavşak - 8.6 km yeni bağlantı yolu yapıyoruz.  Tüm şehir trafiği rahatlayacak ama OSB’de 250-300 bin insanımız her gün 1 buçuk saat kazanacak. Biz yapıyoruz, Türk mühendisleri yapıyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.