Gaziantep haberleri, Gaziantep son dakika, Gaziantep gündemi, Gaziantep olay, Gaziantep gazeteleri,
Hava Durumu

17 milyon emeklinin gözü bu toplantı da...

Yaklaşık 17 milyon emekli, emeklilik maaşlarındaki artışa ilişkin gelişmeleri yakından takip ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2023 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2023 06:00
Kaynak: Haber Merkezi
17 milyon emeklinin gözü bu toplantı da...

Yaklaşık 17 milyon emekli, emeklilik maaşlarındaki artışa ilişkin gelişmeleri yakından takip ediyor. Emekliler, en düşük memur maaşının  22 bin lirayı aşmasının ardından  yeni bir zam bekliyor. Işık. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye ve Maliye Bakanlığı bir araya gelecek. Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaşlarında iyileştirmelerin devam ettiğini söyledi. 2023 yılı yaş ödeneği artışına ilişkin son gelişmeleri burada bulacaksınız... 


 BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ'DAN AÇIKLAMA! 
  Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonun toplumun geniş kesimlerine verdiği olumsuz hasarı ortadan kaldırmak için çok ciddi önlemler aldığını ve emeklilere yönelik ek avantajlar getirdiğini belirterek, şunları kaydetti: "Orantılı artışlar olacak ve emeklilere yönelik enflasyonda farklılıklar var. .” Çalışanlar, Bağ Kur emeklileri ve asgari emekli maaşı alan kişiler. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu kesimleri dengelemeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Emeklilerimize yıl sonuna kadar işlerini tamamlayarak destek olmaya devam edeceğiz. "
 
 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN EMEKLİ MAAŞININ ARTTIRILMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA! 
  Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta Türkiye Temsilciler Meclisi'nde yaptığı konuşmada, emekli maaşlarına ilişkin şunları söyledi: “Emeklilerimizin sorunlarını biliyoruz, düzeltici tedbirleri alacağız ve alacağız. Bu tür kararların 2024 yılına girmesini umuyoruz” dedi.
 
  BAKAN IŞIKHAN'DAN EMEKLİLİK ARTIŞINA İLİŞKİN KRİTİK AÇIKLAMA! 
  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşlarının artırılmasıyla ilgili şunları söyledi: “Emeklilik çalışmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda devam edeceğini kaydeden Işıkhan, şunları söyledi: “Çalışma tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Görev süremiz boyunca emeklilerimizi, çalışanlarımızı ve memurlarımızı enflasyona maruz bırakmadık. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.