Gaziantep haberleri, Gaziantep son dakika, Gaziantep gündemi, Gaziantep olay, Gaziantep gazeteleri,
Hava Durumu

Özel üniversitede okumak hayal

Öğrenciler, hafta sonu YKS’ye girdikten sonra artık gözler okulların taban puanlarına çevrildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2023 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2023 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Özel üniversitede okumak hayal

Sınavda başarılı olamayan öğrenciler ise   özel üniversiteler ile ilgili araştırmaya başladı. Ancak özel üniversitelerdeki zam oranı, artık özel üniversitelerde okunmaz dedirtecek boyuta ulaştı.  
Yüksek enflasyonla birlikte peş peşe gelen zamlardan özel üniversiteler de nasibini aldı. İlk vakıf üniversite olan Bilkent üniversitesinin artışı yüzde 90’ı gördü. Onun yanında Üsküdar üniversitesi, İstanbul Okan üniversitesi, Atılım üniversitesi, İstanbul Sabahattin Zaim üniversitesi gibi özel üniversitelerde de zam oranları yüzde 70’i aştı.


Devlet üniversitelerinde yer bulamayan öğrenciler şansını özel üniversitelerde arıyor. Fakat yapılan son fiyat artışlarından sonra öğrenciler için hayal oldu. Artık özel üniversitede okumak servet ister hale geldi.
Her sene enflasyon oranında zam gelirken öğrenciler isyan ediyor. Üniversite sınavına girecek bir öğrenci ‘okumak çok zor, üniversiteye gelen zammı bir kenara bırakın yemekhaneye gelen zam, okulun içinde olan kafelere gelen zam ve okul ücretine gelen zam. İnanın bilmiyorum özel üniversiteyi geçtim bu ülkede okumak çok zor.” diyerek isyan etti.
Devlette Yüksek Puan, Özelde Yüksek Ücret
Zaten yüksek olan üniversite fiyatları gelen zamlarla rekor kırarak öğrencileri zorladı zorlamaya da devam ediyor. Hızla yükselen fiyatlar özel üniversiteleri tercih eden öğrencilerin gözünü oldukça korkutmuş durumda. En basit örneği geçtiğimiz yıl tıp fakültesi ücretleri 80 binden başlarken artık 120 binden başlıyor. Bu yıl rekor artış psikoloji bölümünde yaşanırken 49 binde olan fiyat şu an 126 bine ulaştı. Devlet üniversitesinde yüksek puanla kapatan psikoloji bolümü vakıf üniversitelerinde de yüksek ücretlerle kapattı.
Bu okullarda okuyan öğrenciler de artık bu fiyatları karşılamalarının mümkün olmadığı gerekçesiyle imza kampanyalarına başladı. Bunun da çözüme ulaştıracaklarına inanmayan öğrenciler gelecekleri için eğitimleri için çabalamaya devam ediyor.
[E.KAVCI]

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.