Hava Durumu

Dünyaya açılıyoruz!

Gaziantep Havalimanından dünyanın farklı şehirlerine yapılan direkt uçuş seferleri artıyor. Daha önce 11 kente direkt uçuş seferlerinin yapılacağının duyurulması kentte sevinç yaratırken, Londra ve Zürih’e de Gaziantep’te direkt uçuş seferleri yapılacağı duyuruldu. İki kentin daha direkt uçuşlara eklenmesiyle Gaziantep Havalimanından direkt uçuş yapılan kent sayısı 13’e yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2022 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2022 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Dünyaya açılıyoruz!

Gaziantep’in dünya ile bağlantısını sağlayan Gaziantep Uluslararası Havalimanı, yeni terminal binasının tamamlanmasıyla yenilendi.  Milyon yolcu kapasiteli havalimanının 25 Aralık 2021 tarihi itibariyle devreye alınmasının ardından Gaziantep Havalimanının kapasitesi ve etkinliği de arttı. Türkiye’nin birçok iline direkt seferlerin yapıldığı Gaziantep Havalimanından dünyanın farklı şehirlerine de direkt seferler başladı.

İŞ DÜNYASINA VE KENT TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK

Buna göre Gaziantep Havalimanından 24 Ocak tarihi itibariyle Erbil, 1 Nisan tarihi itibariyle Berlin, 4 Haziran Köln, 19 Haziran Düsseldorf, 24 Haziran Hannover, 24 Haziran Paris, 2 Temmuz Basel, 2 Temmuz Stuttgart, 3 Temmuz Hamburg, 3 Temmuz Viyana ve 30 Temmuz tarihi itibariyle Münih seferlerine başlanacak.  

“POTANSİYELİMİZİN FARKINDAYIZ”

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Gaziantep’ten yapılan direkt uçuş seferlerinin sayısının artırıldığını duyurdu. Vali Gül, “Gaziantep’ten yurt dışına direkt uçuş noktamız, Londra ve Zürih’in eklenmesiyle 13’e yükseldi. Potansiyelimizin farkındayız” dedi.

GAZİANTEP, KÜRESEL BİR VİZYON ŞEHRİ!

TBMM İdare Amiri ve Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, “Gaziantep’ten direkt uçulabilecek uluslararası destinasyon sayımız Londra ve Zürih’in de eklenmesiyle 13’e yükseldi… Gaziantep, bir turizm, ticaret ve sanayi şehri olmasının yanı sıra aynı zamanda küresel bir vizyon şehri. Yani bir şehr-i diplomasi” ifadelerini kullandı.

DİREKT UÇUŞLARIN SAYISI 13’E YÜKSELDİ…

11 olarak duyurulan direkt sefer sayısı Londra ve Zürih seferlerinin de eklenmesi 13’e yükseldi. Bununla birlikte  1 Haziran itibariyle Londra ve 27 Haziran tarihi itibariyle ise Zürih’e  direkt uçuşlar başlayacak.

TURİST SAYISININ ARTMASI BEKLENİYOR

Direkt uçuşlarla birlikte uluslararası havalimanı olan Gaziantep Havalimanından 13 ülkeye daha direkt uçuşlar yapılacak. İş dünyasının faydasına olacak olan uçuşlar ile birlikte Gaziantep’e gelen turist sayısının da artması bekleniyor.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.