Yaşam

Bulaşık makineniz iyi yıkamıyorsa, nedeni bu 8 hata!

Hepimiz zaman zaman bulaşık makinesini kullanırız ve uzun yıllardır evdeki en büyük yardımcılardan biri olmuştur. Tutabileceğinden daha fazla tabak yüklüyoruz ve bakım gerektirmeden iyi performans göstermesini bekliyoruz. Bulaşıkçı olsaydınız ne zaman hata yapmaya başlardınız? Bulaşık makinenizin ömrünü uzatmak ve ilk günkü gibi yıkamak için uymamanız gereken 8 kural!

FİLİTRE TEMİZLİĞİ 
Bulaşık makineniz eskisi gibi değilse en büyük sebebi filtrenin de eskisi kadar temiz olmamasıdır. Filtresi temiz olmayan bulaşık makinesi, bulaşıkları temiz yıkayamaz.
Eğer bulaşık makinesinin filtresi tertemiz olmuyorsa yeni bir filtre alma vaktiniz gelmiştir.


KİREÇ ÇÖZÜCÜ 
Ne yazık ki sularımız kireçli ve bunun önlemini almakta bizlere düşüyor. Eğer bulaşık makinenizde kireç çözücü özelliği bulunan tabletlerden kullanmıyorsanız makinenizin ömrü oldukça kısalmıştır ve görevini tam yerine getirmiyordur.


FISKİYE KONTROL 
Bulaşık makinesini bulaşık makinesi yapan en önemli parça altta ve üstte bulunan fıskiyelerdir. Fıskiyelerden birisi tıkalı olsa bulaşık makinesi güzel yıkamamaya başlar.
Düzenli bulaşık makinesi içi temizliği yapıp her seferinde fıskiyeleri de temizlemeyi unutmayın.
 
ÇIKABİLEN BÜTÜN PARÇALARI YIKAYIN 
Bulaşık makinesinin çıkıp takılan bütün parçalarını bol köpükle ovalaya ovalaya yıkayın. Daha sonra durulayıp tekrar yerine takın. Bu işlemi yaptıktan sonra göreceğiniz fark sizi çok şaşırtacak.


ARTIKLARI YEMİZLEYİN 

Bulaşık makinesine kirli bulaşıkları yerleştirirken illa akıtmanıza gerek yok. Fakat yerleştirmeden önce bir peçeteyle yemek kalıntılarını çöpe doğru sıyırın ve öyle dizin.


KAPASİTEDEN FAZLA BULAŞIK DİZMEYİN 
Her ürünün olduğu gibi bulaşık makinesinin de bir kapasitesi var ve haddinden fazla bulaşık yerleştirilirse su akışını düzgün sağlayamayacağı için bulaşıkları da temizleyemeyecek.

PARLATICI VE TUZ 
Parlatıcı veya tuz ya da her ikisinin de ışı yanıyorsa takviye edin. Gerek olmadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.
Çünkü birçok son model bulaşık makinesinde yine de tuz ve parlatıcı kullanılması gerektiği söyleniyor. İhtiyaç duyulmasa böyle bir bölüm eklemezlerdi 

BUHARINI ÇIKARTIN 
Bulaşık makinenizin çalışması bittiğinde kapağını açın ve buharının çıkmasını sağlayın. Eğer buharını çıkarmazsanız içerideki buhar kapalı kalacağı için tabak ve bardaklara yapışacak ve orada kuruyacak.
Bu nedenle mümkün mertebe bulaşık makineniz bitince kapağını açıp havalanmasını sağlayın.