Öldü denilen Cem Garipoğlu yaşıyor mu?

Münevver Karabulut’u canice katleden ve cezaevindeyken intihar eden Cem Garipoğlu’nun mezarı açıldı. Garipoğlu’nun mezarını kazacak olan görevliler, olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet Savcısı mezarlığa geldi. Mezarın etrafı perde ile kapatıldı. Fethi Kabir işlemi sona erdi, örnekler tabuta kondu.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 14:04

2009 yılında Bahçeşehir’de bir villada katledilen Münevver Karabulut’un cinayeti ülke gündemine bomba gibi düşmüştü. Sırlarla dolu cinayet Türkiye'de infial uyandırmıştı.Katil Cem Garipoğlu, Münevver Karabulut’un cansız bedenini gitar kutusuna koymuş ve Etilerdeki bir çöp konteynırına atmıştı. Karabulut'un cansız bedeni çöp toplayıcı bir kişi tarafından çöp konteynırında parçalanmış bir halde bulunmuştu.Cem Garipoğlu, 17 Eylül 2009 yılında yakalanıp cezaevine gönderilmişti.

Şüpheli ölüm için fethi kabir yapılıyor

Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde kaldığı Silivri 5 nolu L tipi kapalı cezaevindeki koğuşunda ölü bulundu.Garipoğlu'nun ölümü şüpheli bulunmuş ve Karabulut ailesi , Cem Garipoğlu'nun ölmediğini iddia etmişti. Cem Garipoğlu’nun yaşamına son vermesiyle ortaya çıkan bu tartışmalar bugün fethi kabir işlemi ile sonuçlanıyor. Garipoğlu’nun mezarı açıldı. Alınan örnekler aile bireyleri ile dna eşleştirmesi yapılacak.Cumhuriyet Savcısı,olay yeri inceleme ekipleri ve mezarı kazmak için görevlendirilen kişiler mezarlığa geldi ve kazı çalışması sıırasında olay yeri polisleri mezarın etrafını perde ile kapatarak çalışmayı kayda aldı.

Polisler güvenliği sağlamak amacıyla 7-24 nöbet tutmuştu

İstanbul'da öldürüldükten sonra cansız bedeni Etiler'de bir çöp konteynerine atılan 17 yaşındaki Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu, 10 Ekim 2014'te cezaevinde yaşamına son vermişti. Aradan geçen yıllara rağmen başta Karabulut Ailesi olmak üzere tüm kamuoyu intiharı şüpheli buldu ve mezarın açılmasını talep etti. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, mezarın açılıp açılmamasıyla ilgili son kararını geçtiğimiz günlerde vermişti.

Savcılık, Garipoğlu'nun mezarının bulunduğu Üsküdar'da bulunan Karacaahmet mezarlığında fethi kabir işlemi gerçekleştirilmesine karar verdi. Kazı işlemi için mezar etrafındaki ağaçların söküldüğü görüldü. Görevli polis ekipleri de mezarlık başında fotoğraflar çekerek çalışmaları kayda aldı.

İstanbul adli tıp kurumuna götürülecek 

Kazıda görevli polis memurları mezarın etrafına perde çekerek çıkarılan naaşın görüntülenmesini engelledi. Olay yeri polisleri çalışma sırasında orada bulunan herkesi kayıt altına aldı. Garipoğlu'nun cesedi tabuta konarak cenaze aracıyla adli tıp kurumuna götürülecek. Öte yandan, polis ekiplerinin açılmasına karar verilen Cem Garipoğlu'nun kabrinin bulunduğu Karacaahmet Mezarlığı'nda kazı öncesi güvenliği sağlamak amacıyla 7-24 nöbet tuttuğu görülmüştü. Mezardan çıkarılacak ceset incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na belediye ekipleri tarafından götürülecek. Feth-i kabir işlemi boyunca kamera ve fotoğraf çekimi de yapılarak, olay yeri inceleme ekibi veya bu işlerde uzman kişilerin de mezarlıkta hazır edilmesi bekleniyor. Garipoğlu'ndan alınan DNA örnekleri, ailesiyle eşleştirilecek ve mezardaki kişinin Garipoğlu olup olmadığı netlik kazanacak. Kabrin açılması esnasında ayrıca nöbetçi adli tabibin de hazır bulunacak.