Fatma Şahin BM'de:"Kimse konuşamasa da biz haykırdık!"

Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu Toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin toplantıda Gazze'nin sessiz çığlığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 13:56

"Çocuklar öldürülürken başka şey konuşulamaz"

BM Genel Sekreteri António Guterres'in davetiyle Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu Toplantısı’nda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ülkemizi temsil etti. Toplantıda konuşan Şahin, katılımcıların gündemlerinde Gazze yerine iklim krizinin bulunduğunu belirterek, "Kimse konuşamasa da biz haykırdık! Çünkü çocuklar öldürülürken başka şey konuşulamaz" dedi.

Şahin, 22 bini çocuk olmak üzere 40 bin insanın katledildiği, 90 bin kişinin yaralandığı ve 2 milyondan fazla insanın evsiz kaldığı İsrail'in soğukkanlılığının, toplu sessizlikten kaynaklandığını belirtti.

"Dünya beşten büyüktür"

Genel Kurul boyunca çeşitli toplantılarda yer alacağını ifade eden Şahin, "Dünya beşten büyüktür" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın liderliğinde her platformda gerçekleri dile getireceklerini söyledi. Toplantının sonunda, konuşmalarındaki Gazze vurgusu için teşekkür eden BM Genel Sekreteri António Guterres’e de özel bir teşekkürde bulundu.