Gaziantep FK, Galatasaray maçına hazır!

Trendyol Süper Lig'in 3. hafta erteleme mücadelesinde Galatasaray, kendi sahasında Gaziantep FK ile karşı karşıya geliyor. Zorlu maç öncesi iki ekipte hazırlıklarını tamamladı ve karşılaşma saatini beklemeye başladı. 

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 22:31
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 22:31
https://www.gazeteekspres.com/

Gaziantep FK antrenmanı tamamladı

Gaziantep FK, erteleme maçında deplasmanda karşılaşacağı Galatasaray maçı hazırlıklarını Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde tamamladı. Teknik Direktör Selçuk İnan yönetiminde saat 17:00'de başlayan antrenman, 1 saat 25 dakika sürdü. Isınma ve 5’e 2 pas çalışmalarıyla başlayan antrenman, maçın son taktik çalışmaları ile son buldu.

Galatasaray maça hazır 

 Ligde geride kalan haftalarda sarı-kırmızılılar, 4 galibiyetle 12 puan aldı ve 2. sırada bulunuyor. Kırmızı-siyahlılar 1 galibiyet, 2 mağlubiyetle sonucunda 3 puan topladı ve 14. sırada yer alıyor. Sarı-kırmızılılar, Gaziantep FK karşısında galip gelip hem serisini sürdürmek hem de cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Fenerbahçe derbisi öncesinde hata yapmak istemiyor. Cim Bom, Buruk yönetiminde maçın son antrenmanını tamamladı.

4 maçta galibiyet aldılar 

Sezona Süper Lig'de iyi başlayan Galatasaray oynadığı 4 maçtan da galip ayrıldı. Sarı-kırmızılılar bu süreçte ligde; Hatayspor, Konyaspor, Adana Demirspor ve Çaykur Rizespor'u yendi. Cimbom bu mücadelelerde 14 gol atarken, kalesinde ise 3 gol gördü.

Galatasaray ile Gaziantep FK 11. randevuda 

Galatasaray ile Gaziantep FK, bugüne kadar Süper Lig'de 10 kez rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 1'i hükmen 8 galibiyet alırken, kırmızı-siyahlılar da 1 kez rakibini mağlup etti. 1 maç da berabere sona erdi. Bu mücadelelerde Galatasaray 23 gol atarken, Gaziantep FK 10 gol sevinci yaşadı. Geçtiğimiz sezon oynanan maçları Galatasaray 3-0 ve 2-1'lik skorlarla kazandı.

Buruk ile İnan ikinci defa rakip 

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Gaziantep FK Teknik Direktörü Selçuk İnan bugüne kadar 1 kez karşı karşıya geldi. Oynanan tek maçta Buruk, Galatasaray'ı, İnan da Kasımpaşa'da görev yapıyordu. Süper Lig'de 11 Mart 2023 tarihinde RAMS Park'ta oynanan maçı sarı-kırmızılılar 1-0 kazandı.

Galatasaray'da 5 isim yok 

Gaziantep FK maçı öncesi Galatasaray'da 5 eksik bulunuyor. Mauro Icardi ve Hakim Ziyech sakatlıkları nedeniyle kadroda olmayacak. Yeni transferler Victor Osimhen, Ismail Jakobs ve Roland Sallai ise statü gereği maçta görev alamayacak. 

Maç öncesi istatistikleri 

Gaziantep FK’yı konuk ettiği beş Süper Lig maçında da en az iki gol atan Galatasaray (toplam 12 gol), rakibine sadece ilk karşılaşmada puan verdi (4G 1B).

Galatasaray ile oynadığı dokuz Süper Lig maçının sekizinde en az ikişer gol yiyen Gaziantep FK (1G 1B 7M; hükmen sonuçlar hariç), tek galibiyetini aldığı karşılaşmayı 3-1 kazandı (Mart 2022).

Bu sezon Süper Lig’de oynadığı dört maçı da kazanan Galatasaray, lig tarihinde üç sezona beşte beş yaparak girdi (2009/10, 1998/99 & 1994/95).

Selçuk İnan göreve geldikten sonra İstanbul takımlarıyla oynadığı dört Süper Lig maçını da kazanan Gaziantep FK, bu karşılaşmaların üçünde kalesini gole kapattı ve sadece 3-1 galip geldiği Fatih Karagümrük mücadelesinde gol yedi.

Bu sezon Süper Lig'de 14 gol atan Galatasaray, lig tarihinde dördüncü maçlar itibarıyla sadece 1998/99'da (15) daha yüksek bir sayıya ulaştı.

Son iki Süper Lig maçında beşer gol atan Galatasaray (vs Çaykur Rizespor & Adana Demirspor), lig tarihinde üst üste üç karşılaşmada rakip filelere 5+ gol gönderdiği tek seriyi Ekim-Kasım 1996 arasında yakaladı (üç maç).

2024 takvim yılında Süper Lig'de en fazla golde payı bulunan oyuncu olan Dries Mertens’in (9 gol & 13 asist), Türkiye kariyerinde gol katkısı yapamadığı takımlar arasında Gaziantep FK’dan (üç maç) daha fazla karşılaştığı sadece iki rakibi var: Beşiktaş & Fenerbahçe (dörder maç).

Son üç Süper Lig maçında birer gol kaydeden Barış Alper Yılmaz, profesyonel kariyerinde ilk kez üst üste dört lig karşılaşmasında fileleri havalandırmak istiyor.

Alexandru Maxim, Gaziantep FK formasıyla Galatasaray’a rakip olduğu sekiz Süper Lig maçında altı gole doğrudan katkı sağladı (3 gol & 3 asist).

Okan Buruk, Süper Lig tarihinde Galatasaray’ın başında bir sezona beşte beş yaparak başlayan ikinci Türk teknik direktör olmak için sahaya çıkıyor (Fatih Terim; 1998/99).

Kaynak: OPTACAN