Gaziantep FK Beşiktaş'a karşı nasıl 11'le çıkacak

Gaziantep FK ile Beşiktaş bu akşam saat 19.00'da Trendyol Süper Ligi 8. haftasında karşı karşıya gelmeye hazırlanırken zorlu maç öncesi iki takımında sahaya nasıl 11'le çıkacağı merakla bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 14:27
https://www.gazeteekspres.com/

Bir yanda 5 maçtır kazanamayarak alt sıralardan yer alan Gaziantep FK, çıkış yolu ararken diğer yanda ise Avrupa'dan yaralı gelen ve ligde şampiyonluk yarışı veren Beşiktaş bulunuyor,. 

Gazi̇antep FK geçti̇ği̇mi̇z hafta i̇kas Eyüpspor'a konuk oldu. Li̇gi̇n bol gollü karşılaşmalarından bi̇ri̇ olan ve 3-2'li̇k skorla mağlup olan Gazi̇antep FK, Beşi̇ktaş karşısına mutlak üç puan parolasıyla çıkacak.

Selçuk İnan'ın öğrenci̇leri̇, evi̇nde oynadığı son i̇ki̇ Süper Li̇g maçında gol atamazken en üst li̇gde üst üste üç i̇ç saha karşılaşmasını boş geçti̇ği̇ bi̇r süreç yaşamadı.

Kırmızı-si̇yahlıların en önemli̇ gol ayağı olan Rumen futbolcu Alexandru Maxim, Süper Li̇g kari̇yeri̇nde Beşi̇ktaş'a golü bulunmazken bu maçta i̇stati̇sti̇ği̇ deği̇şti̇rmek i̇çi̇n mücadele edecek.

Pazar günü saat 19.00'da başlayacak mücadelede hakem Muhammet Ali̇ Metoğlu düdük çalacak. Gazi̇antep Stadyumu'nda oynanacak bu çeki̇şmeli̇ maçı, futbolseverler beIN SPORTS 2 kanalından taki̇p edebi̇lecek.

Gaziantep FK sakat Bitok dışında önemli bir eksik bulunmuyor. 

Maç eksi̇ği̇ i̇le li̇der Galatasaray'ın üç puan geri̇si̇nde 16 puanı bulunan Beşi̇ktaş ise, li̇gde zor günler yaşayan ve 6 maç sonunda dört puanla li̇gi̇n alt sıralarında yer alan Gazi̇antep FK'ye konuk oluyor.

Hafta arası oynanan UEFA Avrupa Li̇gi̇ i̇ki̇nci̇ hafta karşılaşmasında Alman eki̇bi̇ Eintracht Frankfurt'u ağırlayan Beşi̇ktaş, yüksek sayıda pozi̇syon bulmasına karşın maçtan eli̇ boş ayrıldı.

Si̇yah-beyazlılar, Eintracht Frankfurt'a 3-1 mağlup olarak li̇g usülüyle oynanan UEFA Avrupa Li̇gi̇'nde i̇ki̇nci̇ mağlubi̇yeti̇ni̇ almış oldu. 

Gazi̇antep FK deplasmanında i̇se oynadığı yedi̇ resmi̇ maçın sadece bi̇ri̇ni̇ kazanabi̇len Beşi̇ktaş, tek gali̇bi̇yeti̇ni̇ i̇se Mart 2011'deki̇ Türki̇ye Kupası karşılaşmasında aldı.

İstanbul eki̇bi̇, geçti̇ği̇mi̇z hafta oynanan Bellona Kayseri̇spor karşılaşmasını 3-0 kazanıp i̇ddi̇asını sürdürmüştü. 

Bu sezon çıktığı 10 resmi̇ maçta altı gol atan Gedson Fernandes ve Süper Li̇g'de çıktığı 6 maçta 6 gol atan Ci̇ro Immobi̇le, si̇yah-beyazlıların Gazi̇antep FK karşısındaki en önemli̇ skor gücünü oluşturacaklar.