Son Kararı Parti Meclisi Verecek

CHP Genel Merkezinde dün yapılan Parti Meclisi Toplantısında aralarında Gaziantep’in de bulunduğu 240 seçim bölgesinde belediye başkan adayları belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 21:26
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 21:26
https://www.gazeteekspres.com/

Gaziantep’te Nizip, Karkamış, Araban, İslâhiye, Nurdağı ve Yavuzeli İlçe Belediye Başkan adaylarının kamuoyuna açıklandı. Büyükşehir ve üç ilçe belediye başkan adaylarının durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu, AK Parti’nin adaylarını beklediklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) dün toplanan MYK’da 240 seçim bölgesinde belediye başkan adayları belirlendi. Gaziantep’te de 6 ilçe belediye başkan adayı belli oldu. Buna göre, Araban Belediye Başkan Adayı Hüseyin Kılıç, İslâhiye Belediye Başkan Adayı Okan Öztürk, Karkamış Belediye Başkan Adayı Mustafa Güzel, Nizip Belediye Başkan Adayı Ali Doğan, Nurdağı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin ve Yavuzeli Belediye Başkan Adayı Bekir Sakar oldu.

Aday Belirleme Çalışmaları Devam Ediyor

CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu, Gaziantep’in 6 ilçesinde belirlenen Belediye Başkan adayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İlçe Belediye Başkan adaylarının Gaziantep’e hayırlı olması temennisinde bulunan Reisoğlu, Büyükşehir, Şahinbey, Şehitkamil ve Oğuzeli ilçeleri ile ilgili aday belirleme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Ak Parti’nin Adaylarını Görmek İstiyoruz

Parti içinde devam eden aday belirleme çalışmalarına değinen Reisoğlu, ‘’Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızın belirlenmesi ile ilgili Genel Merkezimiz tarafından anket çalışmaları yürütülüyor. Oğuzeli ilçesi de merkez ilçemiz olması nedeniyle bizim için önemli. Öte yandan AK Parti’nin Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan adaylarını görmek istiyoruz.’’

Kararı PM Verecek

Gaziantep Büyükşehir, Şahinbey, Şehitkamil ve Oğuzeli adaylarının önümüzdeki haftalarda Parti Meclisinde görüşülmesini beklediklerini söyleyen Reisoğlu, ‘’Adayların AK Parti’nin adaylarını görmekten yanayım. Tabi ki son kararı Parti Meclisimiz verecek’’ ifadelerini kullandı.