Bakan Uraloğlu, Konjic Şehrin’nde İncelemelerde Bulundu

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sel Felaketinden Etkilenen Bosna Hersek’i Asla Yalnız Bırakmayacaklarını Ve 60 Yaşam Konteynerinin Sel Bölgesine Doğru Yola Çıktığını Söyledi

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 21:30
https://www.gazeteekspres.com/

Bosna Hersek Yalnız Değil

“Olay İlk Olduğu Anda Afad, Tika Ve Kızılay Koordinasyonunda Çağrı Beklemeksizin Olay Yerine Geldi”

“20 Yaşam Konteynerimiz Kapıkule’den Geçti Yarın Burada Olacak, Diğer 40 Konteyner De Türkiye’den Yola Çıktı”

“Biz Bosna Hersek’i Hiç Yalnız Bırakmadık, Bırakmayacağız. Benzer Olayların Yaşanmaması Noktasında Gerekli İstişareleri Yapacağız”

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bosna Hersek’te 4 Ekim’de Sel Felaketinin Yaşandığı Konjic Kentinde İncelemelerde Bulundu.  Bakan Uraloğlu, “olayın İlk Olduğu Anda Afad Başkanlığımız Tika Ve Kızılay İle Koordine Olacak Şekilde Çağrı Beklemeksizin Yerinde Bir Tespit Yapmak İçin Buraya Geldi. Felakette Evleri Yıkılan Vatandaşların Geçici Barınmaları İçin Gerekli Çalışmaları Yapıyoruz. Bugün 20 Tane Konteynerımız Kapıkule’den Geçti. Yarın İnşallah Burada Olacak. İlk Etapta Onları Yerleştirmiş Olacağız. Diğer 40 Konteyner Da Türkiye’den Yola Çıktı.” İfadelerini Kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bosna Hersek’te 4 Ekim’de sel felaketinin yaşandığı Konjic kentinin Buturovic Polje Kasabası’na giderek incelemelerde bulundu. Burada Konjic kentinin Belediye Başkanı Osman Kotiç ve AFAD yetkililerinden bilgi alan Bakan Uraloğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yaşanan afetin büyüklüğüne vurgu yapan Uraloğlu, “Metrekareye 350 kilogram yağış düştüğü söylendi. Bir taş ocağındaki heyelanla beraber olayın boyutu büyümüş. Maalesef vefat eden vatandaşlar ve kayıplar var. Olay ilk olduğu anda AFAD Başkanlığımız TİKA ve Kızılay ile koordine olacak şekilde çağrı beklemeksizin yerinde bir tespit yapmak için buraya geldi ve ihtiyaçlar noktasında gerekli tespiti yaptılar. İlk etapta Türkiye’den burada iş yapan iki firma iş makineleriyle yakın bölgelerdeki kayıp kişilerin bulunmasına yönelik çalışmaları başlattılar.” dedi.

60 Yaşam Konteynerı Bölgeye Doğru Yola Çıktı

Bulundukları bölgede yaklaşık 15 civarında ev yıkıldığını ifade eden Bakan Uraoğlu, “Burada yaşayanların geçici barınmalarıyla ilgili de bir ihtiyaç var. Buradan ayrılmak istemediklerini söylediler. Hemen bugün 20 tane yaşam konteynerımız Kapıkule’den geçti. Yarın inşallah burada olacak. İlk etapta onları yerleştirmiş olacağız. Diğer 40 konteyner da Türkiye’den yola çıktı. İçinde her şeyin olduğu konteynerlerinizden buraya gerektiği kadar göndereceğiz. Geçici barınma için ne gerekiyorsa yapacağız. Kısacık bir alanı gördüm afet epey bir büyüklüğe sahip, bunun kalıcı giderilmesiyle ilgili de biz Türkiye olarak neler yapabiliriz o gayret içerisinde olacağız.” diye konuştu.

“AFAD ve TİKA Koordinasyonunda Ne Gerekiyorsa O İhtiyaçları Karşılayacağız”

Bir kişinin kendilerine “bizi bırakmayın” dediğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Biz Bosna Hersek’i hiç bırakmadık bırakmayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız bu noktada en üst perdeden açıklama yaptı. Biz de kurumlar olarak AFAD ve TİKA’nın koordinasyonunda ne gerekiyorsa o ihtiyaçları karşılayacağız. Benzer olayların yaşanmaması noktasında hangi önlemlerin alınması gerektiğine yönelik istişarelerimizi yapacağız.” şeklinde konuştu.