GastroANTEP Festivali'nde Şefler Mutfakta Büyüledi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali, gastronomi dünyasının önemli isimlerini bir araya getirerek büyük bir başarıya imza attı. Festivalde, yerli ve yabancı şefler, çeşitli workshoplarda mutfak yeteneklerini sergileyerek ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 15:01
https://www.gazeteekspres.com/

Festivalin kalbi olarak bilinen Festivaller Parkı’nda, şefler eşsiz tarifler ve özel tekniklerle göz doldurdu. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen ünlü şefler, Gaziantep’in zengin mutfak kültürüyle bir araya gelerek vegan, vejetaryen ve şifalı yemekler hazırladılar.

Etkinlikler kapsamında, Türk Yemek Tarihçisi ve Şef Vedat Başaran, "Türk Mutfağı'nın Geçmişten Geleceğe Yayılması" başlıklı workshopunu gerçekleştirdi. Birleşik Krallık’tan Humo London Group’un baş şefi Miller Prada, “Ex-Whiskey-Barrel, 50 Year 'Marinated' French Oak” üzerine sunum yaptı. İspanya’dan EV Gastro’nun sahibi Ernesto Ventós, “Mediterranean Nomad Chef” başlığıyla mutfak sırlarını paylaştı. Ayrıca, yemek blogger’ı ve şef Özge Şahin, "Atıksız Mutfak" temasında çalışmalarını sergiledi. TV programcısı, akademisyen ve yazar Asuman Kerkez ise “Milli Mücadele'de Yokluktan Varlığa Antep Mutfağı” konulu sunumuyla dikkat çekti.

Festivaldeki diğer önemli workshoplar arasında, İtalya’dan Luigi Taglienti’nin “Bir Anın Algısı”, şef Cüneyt Asan ve Harun Reşit Dönmez’in “Kültür Mutfağı”, İspanya’dan Luis Valls Rozalén’in “Pirinç ve Bölgesel Çeşitliliği”, TV sunucusu ve yemek danışmanı Sedef İybar’ın “Vejetaryen 2 Pratik Tarif” ve İtalya’dan Paolo Griffa’nın “Aşçılık ve Sanat” başlıklı çalışmaları yer aldı.

Almanya’dan Yoshizumi Nagaya “Düşük Ateşte Pişirilmiş Sığır Eti Tartolet” ile, NG Group Gastronomi Direktörü Rafet İnce “Vejetaryen Yeşil Humus” ile, EKS Mutfak Akademisi Kurucusu Eyüp Kemal Sevinç “Yerelden Globale” ile, Yunanistan’dan Alexandros Tsiotinis “Şık Yemek Artıklarıyla Yeniden Düşünme” ile ve Lefkoşa ile Gaziantep’in kardeş şehir ilişkilerinin 15. yılı etkinlikleri çerçevesinde Tanya Kilitkayalı “Hellim Peyniri ve Gaziantep Ürünleri Mutfak Atölyesi” ile yeteneklerini sergiledi.

GastroANTEP Festivalinde, şeflerin bilgi ve deneyimlerini paylaşarak gastronomi meraklılarına ilham vermeleri, etkinliğin en dikkat çeken anlarından biri oldu.