Yıl Sonunda Tamamlanıyor

Gaziantep Kalesi, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Asrın Felaketi’nde ağır yara almıştı. Geçtiğimiz yıl restorasyon çalışmalarının başlatıldığı Gaziantep Kalesi’nin son durumunu paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çalışmaların yıl sonunda tamamlanacağını duyurdu. 

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2024 20:51
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2024 20:51
https://www.gazeteekspres.com/

Kentin simgelerinden olan Gaziantep Kalesi, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde ağır hasar görmüştü. Rölöve ve Anıtlar İl Müdürlüğünce restorasyon ihalesi yapılmasının ardından yaklaşık bir yıl önce çalışmalara başlayan ekipler, kale burçlarının onarımını tamamladı.

Yüzde 75’i Tamamlandı

Çalışmaların yüzde 75’inin tamamlandığı Gaziantep Kalesi’ne ilişkin daha önce açıklamalarda bulunan KUDEB Şube Başkanı Serdar Murat Gürsel, "Gelinen noktada bütün burçların onarımı gerçekleşmiş durumda. İç kalede yer alan yapı izlerinin konsolidasyonu, yürüyüş yollarının yenilenmesi, iç tünellerin yapılması gibi birtakım çalışmalar da devam edecek. Eksikler tamamlanacak ve bu yıl sonu itibarıyla restorasyon tamamlanacak’’ açıklamasında bulunmuştu.

Şahin Sosyal Medya Hesabı Üzerinden Duyurdu

Gaziantep Kalesi’nde devam eden çalışmalarla ilgili müjdeli haberi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin verdi. ‘’ Güzel bir haberim var’’ notuyla sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Şahin, ‘’Gaziantep’imizin simge yapılarından olan Gaziantep Kalesi, depremde hasar almıştı biliyorsunuz. Restorasyonda sona yaklaşıyoruz. Yıl sonu bitirip yeniden ziyarete açacağız. Herkese hayırlı, bereketli bir gün diliyorum’’ ifadelerini kullandı.