Ulaşımda Zam İsyanı

Gaziantep’te nakliye ve toplu taşıma hizmeti sunan esnaf, akaryakıt fiyatlarına gelen 2 lira 55 kuruşluk zamma isyan etti. Peş peşe gelen zamların tüm ürün ve hizmetlere zam olarak yansıdığını kaydeden esnaf odası başkanları, yetkililerden çözüm bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 19:19
https://www.gazeteekspres.com/

Akaryakıt fiyatlarına Salı gününden geçerli olmak üzere yapılan 2 lira 55 kuruşluk zam esnafı da akaryakıt istasyonlarını da perişan etti.  Açıklamalarda bulunan Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak ve Gaziantep Nakliyeciler Odası Başkanı Tevfik Göğüş, zamların devam etmesini beklediklerini söyledi.

Ya Destek Ya Da Zam! Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, esnafın zor durumda olduğunu söyledi. Çolak, ‘’Esnafın tepkisi her ecen gün büyüyor. Artan maliyetlerin yanı sıra bir de 46 TL’ye yükselen mazot fiyatları bizleri perişan etti. Esnafın sürdürebileceği bir durum kalmadı. Zam aldığımızdan bu yana mazota 8 TL zam geldi. Esnafın gideri kazandığından fazla. Geçiştirilecek bir durum değil. Bu nedenle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden zam ya da destekleme bekliyoruz. Destek verilecekse eğer bu oranla Gazi Ulaş’a sunulan destekleme ile aynı olmalı’’ dedi.

Zamlar Bununla Kalmayacak Gaziantep Nakliyeciler Odası Başkanı Tevfik Göğüş de nakliyeci esnafının durumunu anlattı. Aralık ayından bu yana nakliyede işlerin durma noktasına geldiğini aktaran Göğüş, ‘’Piyasada iş yok, esnaf çalışamıyor. İşler durgun iken gelen akaryakıt zamları ise işin tuzu biberi oldu. Akaryakıt fiyatlarına gelecek zamların bununla sınırlı kalmayacağını daha da artacağını öngörüyoruz.  Şu anda İstanbul’a giden bir nakliye aracının gidiş bedeli 20-25 bin TL dolayında. Nakliye bedeli kadar neredeyse yakıt ücreti ödüyoruz. Piyasada aralık ayından bu yana bir durgunluk var. Bu durgunluk bizleri de olumsuz etkiliyor’’ diye konuştu.