Sonu Gelmeyen Kadın Cinayetleri!

Gaziantep, dün gece meydana gelen bir kadın cinayeti ile sarsıldı. Şehitkamil İlçesi’ne bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde bir konteynırın içinde kadın cesedi bulundu. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 19:58
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2024 19:58
https://www.gazeteekspres.com/

Gaziantep dün gece şok bir olay ile yaşandı. Şehitkamil ilçesi Karşıyaka Mahallesi Eski Dülük Caddesi'nde meydana geldi.  İddiaya göre, cadde üzerindeki bir çöp konteynerine çöp atmak isteyen vatandaşlar çuval içerisinde bir kadın cesedi olduğunu fark etti.  Cesedin 30 yaşındaki Dibe Cevat’a ait olduğu öğrenildi. Kocası Abdo M. tarafından öldürülen talihsiz kadının cesedinin evden çıkarılma anı da kameralara yansıdı. 

Mayıs Ayında 40 Kadın Yaşamını Yitirdi Gaziantep’te dün gece yaşananlar, sonu gelmeyen Kadın Cinayetlerini bir kez daha gündeme getirdi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Mayıs 2024 Raporu’na göre Mayıs ayında Türkiye’de 40 kadın, şiddet kurbanı oldu, 20 kadının ölümü ise şüpheli olarak kayıtlara geçti. Gaziantep’e bakıldığında, son bir yıllık dönemde 5 kadın cinayete kurban gitti…

İşte O Olaylar…

Yalnız Yaşadığı Evinde Ölü Bulundu

15 Haziran 2023 tarihinde meydana gelen olayda, yakınlarının haber alamadığı 64 yaşındaki Asuman Dertlioğlu ile ilgili 112’ye ihbarda bulundu. İhbar üzerine eve gelen ekipler, yaşlı kadını hareketsiz halde yerde yatarken buldu. Asayiş Büro Ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada, 64 yaşındaki kadının başına aldığı darbe sonucu öldüğü belirlendi. Yaşlı kadının yakını olan İ.D. isimli şahıs gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kan Donduran Cinayet

18 Haziran 2023 tarihinde yaşanan olay ise adeta kan dondurdu. İddiaya göre Mertcan Köse (25), boşanma sonrası 4 aylık çocuklarının velayeti için adliyede atılan son imzaların ardından eski eşi Bilge Kaya ve kayınpederi Ertuğrul Kaya'nın bulunduğu aracı takip etti. Bir süre devam eden takibin ardından aracı durduran Köse, araçta bulunan eski eşine ve kayınpederine pompalı tüfekle defalarca ateş etti. Pompalı tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği baba-kız, kaldırıldığı özel hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 

Çatışmanın Ortasında Kaldı Gaziantep’te Göztepe Mahallesi’nde 24 Temmuz 2023 tarihinde yaşanan olayda ise Serpil Temiz isimli kadın hayatını kaybetti. İki grup arasında çıkan silahlı çatışmanın ortasında kalan kadın, yeğeni Muhammed Aktaş’ın silahında çıkan kurşunların hedefi oldu. Hemen hastaneye kaldırılan Temiz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Öte yandan yeğen Muhammed Aktaş, sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aile İçi Tartışma Cinayetle Sonlandı

2 Şubat 2024 tarihinde yaşanan olayda ise aile içi tartışma anne-oğlu hayattan kopardı. İddiaya göre, Cemal Y. (58) isimli şahıs, arazisini üzerine geçirdiği dini nikahlı eşi Gülhan Korkmaz (50) ve kadının önceki eşinden olan oğlu Kasım Akkurt (26) tartıştı. Kısa sürede büyüyen tartışma sonrası Cemal Y. isimli şahıs, Gülhan Korkmaz ile Kasım Akkurt'a ateş etti. Sesleri duyan çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralanan anne-oğlu ilk müdahalenin ardından ambulansla Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Anne ile oğlu, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak gece saatlerinde hayatını kaybetti. Olay sonrası kaçan katil zanlısı Cemal Y. ise Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı.