Ömer bin Ladin Fransa’dan sınır dışı edildi

El Kaide'nin lideri Usame Bin Ladin, 11 Eylül saldırılarının ardından 2011 yılında Pakistan'da öldürülmüştü. 2000'de babasından kaçan oğlu Ömer Bin Ladin ise 2016'da Fransa'ya sığınmıştı. Ancak Fransa şimdi yeni bir karar verdi. Ömer Bin Ladin sınır dışı edildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 12:31

Fransa, El Kaide'nin eski lideri Usame Bin Ladin'in oğlu Ömer Bin Ladin'i ülke sınırlarından çıkardı. Ömer Bin Ladin, 2021 yılında babası hakkında yaptığı sosyal medya paylaşımlarında terörizmi savunduğu gerekçesiyle suçlanmıştı. Bu suçlamalar, babasının ölüm yıl dönümünde paylaştığı ifadelerle gündeme gelmiş ve mahkeme kararıyla Fransa'ya girişine süresiz yasak getirilmişti.

Terörizmi kınadığını dile getirmişti

Ömer Bin Ladin, 2000 yılında babası ve El Kaide ile bağlarını kopardığını, terörizmi kınadığını birçok kez dile getirmişti. Hatta 2021'de verdiği bir röportajda, 11 Eylül saldırılarının hayatını nasıl etkilediğini anlatmış ve babasının görüşlerini reddettiğini söylemişti. Fransa’da Normandiya bölgesinde ressam olarak yaşamını sürdüren Bin Ladin, 2016’da sığınma talebiyle Fransa'ya yerleşmişti. Ancak hakkında çıkan suçlamaları reddederek, sosyal medya paylaşımlarının kendisine ait olmadığını öne sürdü.

Ulusal güvenliği tehdit ediyor

Fransa İçişleri Bakanı Bruno Retailleau, Bin Ladin'in sınır dışı edilmesini ulusal güvenlik gerekçesiyle aldıklarını açıkladı. Ömer Bin Ladin'in Fransa'dan gönderilmesi, ülkede göç ve güvenlik politikalarına yönelik tartışmaları yeniden alevlendirdi. Şu anda Bin Ladin'in Katar'da yaşadığı belirtiliyor.