Naci Görür’den 5.9 büyüklüğündeki Depreme İlişkin Açıklama

Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Akuşağı-Kale/Malatya’da deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhtemelen bugün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 13:38

"Endişe yok"

Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde Elazığ’da kısmi hasar gören bir binadaki 4 kişinin sağ olarak kurtarıldığı, Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ illerinde toplam 4 binada hasar meydana geldiğini açıklandı. Dr. Naci Görür ise Malatya’nın Kale ilçesi merkezli 5.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Naci Görür açıklamasında, "Akuşağı-Kale/Malatya’da 6,0 büyüklüğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhtemelen bugün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok. Elazığ’daki ve Malatya’daki hemşehrilerime duyuru: Malatya ve Elazığ yörelerinde DAF üzerinde afet boyutunda bir deprem beklemiyorum ama son depremlerde zarar gören, hasar gören binalardan uzak durun. Bunlarda yıkım olabilir. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.