MSM Erikçe Kiralanıyor

Tasarruf Tedbirleri kapsamında mevcut işletmelerini kiralama kararı alan Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta MSM Erikçe’yi kiralamaya hazırlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 17:06
https://www.gazeteekspres.com/

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı 1. Toplantısında 72 gündem maddesi görüşüldü. Bu gündem maddeleri içerisinde MSM Erikçe’nin kiralama kararı dikkat çekerken, LGS’de Gaziantep’te başarılı olan öğrencilerin yurt dışı gezisi konusu da görüşüldü.  Büyükşehir Meclisi’nde alınan kararla, Erikçe MSM’nin Gazibel A.Ş.’ye olan tahsisi iptal edildi. Tesisin ihale ile 10 yıllığına kiraya verilmesi planlanıyor.

CHP’li üyelerden yurt dışı gezisine ret

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi LGS’de Gaziantep’te başarılı olan ilk 100 öğrencinin Bosna Hersek’e gönderilmesini meclis gündemine getirdi.  CHP Grubu adına söz alan Meclis üyesi Mehmet Sucu, gezinin Türkiye içerisinde yapılmamasını eleştirdi ve CHP grubu olarak yurt dışı gezisi yapılmasına ret oyu vereceklerini söyledi.  Sucu’nun eleştirisine yanıt veren Meclis Grup Başkanvekili Halil Uğur, öğrenciler ve aileleri ile görüşerek böyle bir karar aldıklarını söyledi.  Mecliste oylanan önerge CHP grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

Büyükşehir Meclisi, komisyonlara gönderilen gündem maddeleri ile ilgili 12 Temmuz Cuma günü 2. Toplantısını gerçekleştirecek.